Vad är en lastbil Gräv?

January 18

En lastbil traktor, ibland känd som en gräv lastbil, är en pickup eller annan lastbilsflak som har en djupgrävarredskapet monterad till den. Syftet med denna typ av lastbil är att kombinera bekvämligheten med en lastbil med både on-road och off-road kapacitet med funktionen av en grävare. Storleken på lastbilen gräv kan variera stort baserat på behoven hos användaren, och storleken kommer att diktera hur djupt av ett hål i gräv kan gräva. Bakluckan av lastbilen, om det finns någon, kommer att behöva tas bort för att göra det möjligt för skopan att sitta på rätt plats.

Gränssnittet mellan flaket och skopan måste vara stark och stabil; de metoder som lastbilen gräv kommer att säkras kommer variera beroende på tillverkare, men i de flesta fall, kommer någon form av strukturstöden måste fästas flaket. Lastbilen djupgrävarredskapet kommer att rotera så att den kan lagras i lastbilsflaket under transport, liksom positionerad utanför den bakre delen av trucken under grävning eller andra projekt. Användaren kommer brukar sitta i en cockpit monterad på skopan; gräv kommer inte manövreras från förarhytten hos lastbilen. I vissa fall kan operatören stå på marken bredvid enheten och kontrollera bommen däri, även om detta kan vara ett mindre säkert alternativ.

Liksom andra typer av gräv kommer lastbilen gräv har en boom arm som drivs med hydraulik. En hink kommer att monteras i slutet av mikrofonarmen för att gräva eller bryta upp materialet. I många fall, kan hinken ersättas med andra användbara bilagor via en snabbkopplingsdesign. De bilagor som kommer att ersätta skopan kommer att variera beroende på användarens behov, och dessa bilagor kan eller inte kan komma med grävenheten vid köpet.

Lastbilen gräv måste säkras på plats under användning, så vissa modeller levereras med stödben som kommer att sänka på plats för att säkra lastbilen och gräv. Dessa stödben är också oftast drivs av hydraulik, och de kan har kuddar för att förhindra skador på betong eller andra ytor som lätt skadas. När arbetet utförs, kan stödbenen höjas upp och stuvas ur vägen för transporter, precis som resten av skopan.