Vad är en koffein Inhalator?

March 7

Den 1 april 2006 företaget ThinkGeek, som specialiserat sig på många koffeinprodukter, introducerade sin senaste uppfinning: Buzzaire. Buzzaire var en koffein inhalator, och snart Internetsamfundet uttryckte stor längtan efter koffein inhalatorer så att de kunde få sin koffein surr, en full 150 milligram i en astma typ inhalator, utan att behöva inta grejer. Du kanske redan vara misstänksam med tanke på tidpunkten för införandet av koffein inhalatorer. Faktum produkten var en parodi, aldrig existerat och var en utarbetad April Fool dag skämt.

Inte alla var medvetna om skämt och prata av koffein inhalatorer härdade genom mycket av 2006. Ingår i lore av dessa mytiska imma produkter var att Starbucks planerade att släppa en mintsmak inhalator i slutet av 2006. De som var kloka visste att detta var en Försök att se över aprilskämt inträffar tidigare under året. Mycket av föredrag om koffein inhalatorer dog ned av 2007, även om det fortfarande blogga referenser till dem.

Även ett skämt på ytan kan det finnas någon mening till idén om koffein inhalatorer som används för att behandla astma. När en person med astma är utan deras inhalator, är en rekommendation att dricka en kopp starkt svart kaffe, vilket kan hjälpa till att minimera ett astmaanfall. Det finns inga tydliga bevis på huruvida en riktig koffein inhalator skulle vara lika effektiv som en kopp kaffe, men det kan ha en viss medicinsk användning.

Bara om det enda som kommer i närheten i verkliga livet till koffein inhalatorer är medicinering, koffein citrat. Denna medicinering levereras av IV (intravenös linje) har en mycket allvarlig syfte, väldigt mycket till skillnad obefintliga inhalatorer. Det används i vissa prematurer att stimulera andningen när apné (när andas hållplatser) kan förekomma. Även många av de mediciner som levereras i faktiska inhalatorer, speciellt albuterol, kan få folk att känna skakig och darrig, ungefär som du har haft en massiv koffein dos.

De imaginära koffein inhalatorer uppfanns av ThinkGeek dock inte var avsedda för medicinskt bruk. De var tänkt som en koffein leveranssystem som skulle nästan omedelbart komma in i blodomloppet, och de är typ av ett skämt om hur människor är beroende av koffein. Vem har tid att dricka en kopp kaffe när man bara kan andas koffein istället? Du kan stänga en fika i två snabba bloss. Kanske är det en kommentar som inte bara på koffein beroendet, utan också på "on-the-go" flesta människors liv.

  • Koffein inhalatorer inte riktigt existerar, men det hindrar inte folk från att tala om att använda dem som en akut astmabehandling.