Vad är en TV Court Show?

September 2

En tv-domstol show är en slags underhållningsprogram som televises rättsfall verkliga livet. Tvistande parterna är överens om att gå på dessa visar och låta domaren avgöra resultatet av deras ärenden medan showa € s producenter hantera kostnader och betala vinnaren. De flesta fall faller i småmål kategorin, och producenterna ser i fall som kan leda till underhållande drama. Dessa visar har varit ganska populärt historiskt.

Många människor som tittar domstolsshower tror att förloraren tvingas betala käranden precis som i ett domstolsbeslut verkliga livet. Ibland skaparna av domstol visar ofta gå ut ur deras sätt att ge detta intryck. I sanning, har ingen av parterna i allmänhet betala något, och i vissa fall kan båda parter även ta emot en viss mängd pengar. Vinnaren skulle bli skador, men han eller hon betalas av de människor som kör showen.

Det faktum att förloraren på en domstol show doesnâ € t måste betala är en primär anledning människor väljer att låta sina ärenden sändas i TV. Till exempel, om någon vet att han sannolikt kommer att förlora i ett tvistemål, kan han hoppa på möjligheten att ha någon annan lön. Han kan till och med vara villig att gå på TV och förlorar ett mål om det skulle kunna spara lite pengar.

Även om domstolen betalar vinnaren av ärendet på ett domstols show, är det fortfarande anses juridiskt bindande. Detta beror på att de fall sätts upp med hjälp av skiljedomslagar, som möjliggör en neutral individ att avgöra civilrättsliga tvister. Detta också i allmänhet gynnar förloraren eftersom beslutet anses slutgiltigt ur ett juridiskt perspektiv, och käranden wouldnâ € t normalt kunna stämma igen.

När du väljer fall finns det några saker som är särskilt viktiga för domstolsshower. För en sak, de i allmänhet vill ärenden som arena € t alltför allvarlig för TV. De donâ € t vill att deras show som anses vara smaklös, så de kommer normalt hålla sig till mindre grejer. De har också i allmänhet vill fall med intressanta personligheter, så att de kan generera tv som folk kommer att njuta.

Domarna på domstols visar är oftast större-än-livet människor med stora personligheter. De flesta av dem har faktiska juridiska bakgrunder, men deras karisma anses ofta vara viktigare än sin meritförteckning. De flesta av de visar är byggda kring drama som antänder när domarna interagerar med målsägarna och tilltalade.

Före utvecklingen av verkligheten televisionsdomstols visar, fanns det många domstolsbaserade dramer som presenteras i ett realistiskt sätt, men Werena € t faktiskt riktiga. Några av dessa var även baserad på verkliga fall. De flesta människor anser den första riktiga tv domstol show för att vara "The peopleâ € s Court."

  • Tv domstol visar är lika mycket om underhållning som om den rättsliga processen.
  • Domare på tv domstol visar oftast har juridiska bakgrunder men väljs till stor del för att deras personligheter.