Vad är den statliga Tree of Louisiana?

October 14

Den sumpcypress är tillståndet träd Louisiana, och det fick den officiella beteckningen 1963. Den har ett rykte som ett träsk dweller, växande lång och stark ut i Louisiana flodarmar, men den trivs även i andra delar av staten och kan göra bra i lerjord. Översvämningar har ett stort inflytande på trädet yttersta form, vilket kan likna en konisk form eller en kolumn. Spansk mossa kan ofta hittas hängande som en spets kaskad från trädets grenar, ritning sångare som söker efter en måltid. Kanada gäss också stanna vid sumpcypress i Louisiana på sina vandringar.

Fåglar som örnar, hägrar, häger och fiskgjuse bygga sina bon i de grenar av den statliga träd Louisiana. Dess frön konsumeras av en mängd olika djur, inklusive ekorrar, vild kalkon, sjöfåglar, änder och kvälls grosbeak. Den sumpcypress producerar också trävaror för människans bruk, och det är populärt för skåp, kistor, golv, bryggor, järnvägsslipers, persienner och båtar. Dess trä är röta tålig, vilket fått vissa att kalla det "veden eviga."

Staten träd Louisiana är ett barrträd som kommer att kasta sina blad på hösten. Barken är normalt en röd-färgad brun färg, men denna färg ändras till grått som barken blir väderbitna. Träden växer långsamt, men de lever väldigt länge och kan vara flera hundra år gamla. Den sumpcypress kan ha en diameter på upp till 6 fot (1.82 meter) och växa upp till 120 meter hög (36,57 meter).

Träsk där cypress skog växer kallas också cypress kupoler på grund av trädens kupolformad huv. Salamandrar och paddor besöka cypress kupoler att föda. Många däggdjur och fåglar finner sitt dricksvatten där. Mänskliga fotografer besöker träsken för att spela in synen av cypress "knän" stubben liknande rotstrukturen peta upp ur vattnet, och spanska mossa hängande ner från grenarna ovan. En teori spekulerar knäna är de kala cypress rötter "sätt att få syre, särskilt under översvämningar.

Staten träd Louisiana är bara en av många typer av träd som täcker halva staten. Det kan också finnas utanför Louisiana, längs den östra delen av USA från Delaware till Florida. Dess livsmiljö når också västerut till sydöstra Texas och norrut till delar av Oklahoma och Mississippi.

  • Sumpcypress växer bra i lerjord.
  • Staten träd Louisiana, den sumpcypress, växer i Louisiana flodarmar.