Vilka är de olika typerna av Retro Badkläder?

October 11

De olika typerna av retro badbyxor kan kategoriseras i decennier, med början redan på 1910-talet. Baddräkter var en gång kallades "bad klänningar" i 1860-talet, eftersom de var tunga klänningar bärs över ett par byxor och ett extra par leggings. Som decennier framåt, baddräkter gjordes med mindre och mindre kläder, från kjolar och ruggig baddräkter till bikinis och tvådelade baddräkter som utvecklats senare.

En typ av retro badkläder är "dressmaker", som infördes i den sena 1910-talet. Baddräkten bestod av en knähöga klänning över ett par över mamelucker. Kvinnor under den tiden fick inte visa upp sina ben, så ett par svarta strumpor var också slitna under mamelucker. Snart på 1920-talet, retro strandkläder presenterade en lägre urringning och en kortare hemline, tills strumporna slutligen bort, även om kortare bloomers fortfarande var slitna.

På 1930-talet, utvecklades sömmerskan till stramare i ett stycke badkläder kallas "maillot." The maillot presenterade en Backless stil med en halva låret fållen, men necklines var fortfarande konservativa. Ärmarna var också bort, ersätts av större ärmhål som visade upp mer hud.

Det var nog ingen slump att skimpier retro badkläder började beläggningsarbeten under depressionen, när det fanns en brist på tygmaterial. Baddräkter fortfarande gjordes i ett stycke, men de visade upp ett triangulärt mönster utskuren från mellangärdet sektionen. Navels fortfarande dolda eftersom det var oanständigt att visa dem under tiden. Strax efter, blev baddräkter gjorts i två stycken, med en hög midja botten som fortfarande dolde naveln.

Efter depressionen, en annan form av retro badkläder blev populär: blöjan baddräkt. Den strandkläder, designad av Claire McCardell bestod av säckliknande kläder med en längre svans på baksidan. Svansen dras sedan fram och bundet tätt runt midjan, precis som en blöja. Stilen i baddräkt fördes över när tvådelade baddräkter blev mer populär. Den övre delen blev axelbandslös och hög midja bottnar, som presenterade en mycket kortare hemline, ändå liknade en blöja.

På 1950-talet, retro badkläder återgick till sitt konservativa look med populariteten av Romper och bubblan kostym, ett stycke kostymer terar en poofy design runt höfterna. Modedesignern Rudi Gernreich avancerade mot snål baddräkter då, på 1960-talet ritade han den topless monokini, ett stycke högt midja kostym som helt exponerad brösten. Han gick därefter på att utforma tanga trosa 1970, den första versionen av den moderna bikini.

  • Baddräkt mode har utvecklats under årtionden.