Hur får man online med en iPod Touch

April 30

Going online betyder ansluter din iPod touch till Internet via en Wi-Fi-nätverk. Att surfa på webben, kolla e-post, använda iTunes Store eller App Store (eller någon annan app som använder Internet), eller använd Platstjänster på din iPod touch måste du först ansluta till Internet.

En iPod touch kan gå Wi-Fi-nätverk hemma, på jobbet eller på Wi-Fi-hotspots världen över. Även om vissa offentliga Wi-Fi-nätverk är gratis, andra kräver avverkning i första, och ytterligare andra kräver inloggning och leverera ett kreditkortsnummer. Ytterligare andra upptäcks men låsta - om du väljer en låst nätverk visas en dialogruta som frågar efter ett lösenord.

Om du inte har tillgång till Wi-Fi hemma, men du har en bredbandsanslutning (t.ex. kabel eller DSL), överväga att köpa en AirPort Express eller AirPort Extreme; eller om dina datorer har en Mac, kolla in Time Capsule, som kombinerar AirPort Extreme med en backup-enhet. Du kan sedan ansluta din Internet-anslutning till flygplatsen för att förlänga tillgång till Internet via Wi-Fi i hela ditt hem.

Hur att slå på Wi-Fi på eller av på iPod touch

För att slå på Wi-Fi, välj Inställningar → Wi-Fi från hemskärmen för att visa Wi-Fi-nätverk skärmen. Tryck på Off-knappen för inställningen Wi-Fi för att slå på den (peka på den igen för att stänga av den).

När Wi-Fi är aktiverat, känner din iPod touch och automatiskt får en Wi-Fi-signal som du har använt tidigare, eller den kan upptäcka en eller flera signaler i området och presentera dem i en lista för dig att välja. Listan över tillgängliga Wi-Fi-nätverk visas under inställningen Wi-Fi.

Hur får man online med en iPod Touch

Om din iPod touch inte redan är ansluten till Wi-Fi, det satt som standard för att leta efter nätverk och fråga om du vill gå med dem när du använder något som kräver nätverket (t.ex. Safari, Mail, och så vidare).

Du kan stoppa din iPod touch från att se och frågar: Bläddra ned till slutet av listan över Wi-Fi-nätverk på Wi-Fi-nätverk skärmen och sedan trycka på knappen för Fråga vid nätverksanslutning alternativ för att stänga av den. Du kan fortfarande gå med i nätverk manuellt, men du kommer inte att avbrytas med ansökningar om att ansluta sig till dem.

Du bör stänga av Wi-Fi om du inte använder den för att spara på batteriet och för att hålla din iPod touch från att automatiskt ta emot e-post. (Du kan också ändra dina Push inställningar för att stoppa automatisk e-post.) Välj Inställningar → Wi-Fi, och tryck sedan på knappen På för inställningen Wi-Fi för att stänga av den.

Hur man väljer en Wi-Fi-nätverk på iPod touch

Du kan bläddra i listan över nätverk på Wi-Fi-nätverk skärmen för att välja en genom att trycka sitt namn. Nätverk namnges av sina administratörer. (Om du ställer in ditt eget hem Wi-Fi får du namnge din vad du vill.)

När du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk, visar din iPod touch Wi-Fi-ikonen i statusfältet längst upp på displayen. Detta indikerar också anslutningsstyrkan - ju fler bågar som syns på ikonen, desto starkare förbindelsen.

Om en Lås ikon visas bredvid Wi-Fi-nätverkets namn, betyder det att nätverket är låst och du behöver ett lösenord. När du väljer en låst nätverk, visar iPod touch ett Enter Password skärmen och tangentbordet på skärmen. Knacka ut lösenordet med hjälp av tangentbordet. Peka Gå ansluta till nätverket eller peka på Avbryt i det övre högra hörnet för att avbryta sammanfogning.

Att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk som kräver antingen ett kreditkort eller ett konto för dig att logga in på, markera nätverket och använda Safari för att öppna nätverkets hemsida. Den första webbsida du ser är vanligtvis inloggningssidan för tjänsten (till exempel en kommersiell Wi-Fi-tjänst eller ett hotells tjänst).

Din iPod touch kommer ihåg de flesta Wi-Fi-anslutningar och deras lösenord och automatiskt använder man när den upptäcker ett nät inom räckhåll. Om du har använt flera Wi-Fi-nätverk på samma plats, plockar den sista du använde.

Du kan också stoppa din iPod touch från att automatiskt ansluta till ett Wi-Fi-nätverk - till exempel en betald eller stängd Wi-Fi-tjänst som på något sätt fick tag i din enhet och kommer inte låta dig gå vidare till andra webbsidor utan att skriva in ett lösenord.