Vilka är användningsområdena för kollagen för artrit?

May 15

Kollagen för artrit används som en medicinsk komplement för behandlingen av ledinflammation. Benen naturligt innehåller nivåer av kollagen, och med sådana tillskott kan möjligen hjälpa att odla denna typ av protein i lederna. Samtidigt, är kollagen för artrit ofta för att minska smärta i samband med sjukdomen. Vid behandling av artrit, kommer en specialist sannolikt utnyttjar kollagen som ett sätt att komplettera andra former av behandling, så att patienter bör följa medicinska instruktioner noggrant. De bör överväga att avbryta kollagen för artrit om några biverkningar inträffar.

Artrit hänvisar till en grupp av ledsjukdomar som orsakar smärta och inflammation på områden som knän och handleder. I vissa svåra fall, kan lederna brytas ned och leda till andra typer av benförlust. Kollagen är en typ av protein som finns i ben samt lederna som utnyttjas av vissa patienter. I vissa fall kan artrit behandlas med användning av kollagen kosttillskott under anvisningen av en läkare.

Produktionen av kollagen kan störas hos vissa personer, vilket är en av orsakerna till artrit. Vissa patienter tar kollagen för artrit i hopp om växande proteinet i lederna. Proteinet blir också mindre vanliga i kroppen som människor ålder. När en läkare rekommenderar en muntlig kollagentillskott för behandling av artrit, är målet att hjälpa till att återföds ständigt proteinet för att minska risken för ben och gemensamma förlust.

En annan anledning till varför patienterna tar kollagen för artrit är att minska smärtsymtom. När lederna blir inflammerade, de sväller och blir svårt att flytta, och många patienter tycker att de inte kan utföra vardagliga sysslor. Kollagen kan inte bara eventuellt bygga lederna, men det kan också minska symtom på inflammation hos vissa patienter.

Från och med 2011, är forskningen fortfarande bedrivs på collagenâ € s effekter under behandlingen av artrit. Vissa läkare rekommenderar användning av den muntliga tillägg dagligen i kombination med andra behandlingsmetoder för ledsjukdom. Patienterna ska alltid kolla med en läkare innan de köper och använder kollagen för artrit på egen hand.

Precis som alla tillägg, utgör kollagen risken för biverkningar hos vissa patienter. Illamående, huvudvärk och yrsel är några av de vanligaste biverkningarna i samband med användning av kollagen för artrit. Dessutom kan vissa drabbade inte upplever några förbättringar i sina gemensamma symptom. Huruvida en patient upplevelser skadliga effekter eller brist på artrit förbättring, bör han eller hon överväga att avbryta kollagen kosttillskott med inrådan av en läkare.

  • Genetik och familjens historia är bland de riskfaktorer för att utveckla artrit.
  • Överviktiga personer har en ökad risk att utveckla artrit.
  • I allvarliga fall av artrit, kan lederna i handleden bryta ned och leda till andra typer av benförlust.
  • Artrit orsakar smärta och inflammation i lederna.
  • Yoga kan hjälpa till att lindra symptom i samband med artrit.
  • Kollagen tillskott kan minska ledinflammation, vilket gör det lättare att utföra vardagliga sysslor.
  • Kollagen används ibland i ett försök att återföds ständigt protein i artritiska leder.