Vad är Liquid kreatin?

October 22

Flytande kreatin är kreatin i flytande form. Det är ett näringstillskott som utformats för att ge energi för ansträngande träning. Det används också för att hjälpa människor att få muskler, öka sin vikt och bli starkare. Av dessa skäl är det populärt i världen av bodybuilding och vissa sporter som fotboll, cykling, och basket.

Innan du använder flytande kreatin är det viktigt att läsa instruktionerna och avgöra den rekommenderade dosen baseras på en persona € s ålder och nuvarande vikt. Varje varumärke kan ha en annan styrka, och följaktligen kan olika doseringar rekommenderas. Dessutom är vissa märken rekommenderar att användarna tar kreatin flera gånger om dagen i flera dagar i rad. Efter att ha laddat den person med kreatin, kan dosen sjunka så att han eller hon kan upprätthålla nivån av kreatin i kroppen och därmed bevittna dess effekter, såsom viktökning och muskelstyrka.

Det finns två huvudsakliga sätt att ta kreatin: som ett pulver eller som en vätska. Vissa människor tror att kroppen absorberar vätskan versionen av kreatin mer effektivt att den pulveriserade versionen. Som ett resultat, kan individen tar den flytande formen av kreatin har färre instanser av uppblåsthet eller andra frågor matsmältnings som är gemensamma med användning kreatin. Dessutom är den flytande versionen av kreatin tänkt att användas direkt av kroppen i stället för att fästa till livsmedel, vilket är hur den pulverform fungerar. Följaktligen pulverform av kreatin kräver vanligtvis människor att inte äta innan du använder produkten för att maximera absorption; i fallet med flytande kreatin, kommer matkonsumtionen inte ha en effekt på hur hur tillägget absorberas i kroppen.

Det finns några motstridiga rapporter om flytande kreatin. Till exempel, många hävdar att det är instabil, och det bryter ner mycket snabbare än i pulverform. Följaktligen dessa människor tror att deras kropp inte har möjlighet att absorbera kreatin innan det bryts ned till en oanvändbar produkt. Många av dessa människor föredrar att använda pulverform av kreatin, exklusivt.

Även forskare är långsamma att säga att flytande kreatin är farligt, har det funnits vissa biverkningar rapporterats. Till exempel har vissa människor rapporterat kramper och diarré. Dessutom är vissa människor tror att de har ådragit hjärtproblem och njurskador från användning flytande kreatin. Som ett resultat, det finns vissa grupper som bäst kan avstå från att använda flytande kreatin, såsom barn och personer med på förhand fastställda hjärt- eller njurproblem. Det är också viktigt att användarna flytande kreatin tala med en läkare eller en atletisk direktör innan du använder produkten för att säkerställa att den är både tillåtet och säkra att använda, baserad på en individualâ € s särskilda omständigheter.

  • Kreatin är ett populärt komplement i bodybuilding samhället.