Vad gör en lastbil olycka advokat gör?

December 3

En lastbil olycka advokat är en advokat som ägnar merparten av sin praxis att de aktuella frågorna när lastbilar är inblandade i olyckor. Vissa lastbil olycka advokater ägnas åt att försvara åkarna som orsakar olyckor, medan andra försvarar andra förare eller fastighetsägare som kan ha lidit skada i en lastbil olycka. Ytterligare andra representerar försäkringsbolagen som skyddar åkarna och lastbilsföretag, eller representerar åkarna som skadades av felaktig trucker utrustning. Alla och alla aspekter av en lastbil olycka rättegång, oavsett dess konturer, hanteras av en lastbil olycka advokat.

Detaljerna i vad en lastbil olycka advokat faktiskt varierar utifrån advokatens praxis intressen och erfarenheter. Bruket av lagen lastbil olycka innebär vanligtvis en fördjupad kunskap om flera lagsamlingar. Personskador lag, försäkringsrätt, bolagsansvar rätt, och trafiklagstiftning är bland de lagar som en framgångsrik advokat lastbil olycka minst måste känna till.

De flesta lastbilsolyckor är sakligt komplicerat. Till skillnad från en bilolycka, vilket vanligtvis innebär bara enskilda förare och deras personliga försäkringsbolag, en lastbil olycka oftast innebär minst ett företags skådespelare. De flesta lastbilar drivs i kommersiellt syfte, och lastbilschaufförer är vanligtvis agerar som företags agenter när de kör. Det är en lastbil olycka advokat jobb att avgöra om en olycka var trucker fel som individ; trucker fel som ett företags medel; korporationen fel; en tredje part förarens fel; en stad eller nationell enhet fel, såsom dåligt underhållna vägar; eller en kombination av ovanstående.

Mer än något annat, är en lastbil olycka advokat ett faktum-finder. Advokaten yttersta mål, naturligtvis, är att tjäna sin klient, men representation i en lastbil olycka krasch - särskilt en kommersiell lastbil krasch - nödvändigtvis innebär en hel del fakta. Det åligger en lastbil olycka advokat att förstå inte bara fakta i olyckan, men även de fakta som ledde fram till olyckan. Hur länge trucker hade varit på väg är ett övervägande, som är lastbils företags policy för hur länge en trucker permissibly kan vara bakom ratten utan avbrott. Huruvida trucker eller någon annan inblandad förare drack eller påverkad av droger är också något advokater kommer att undersöka, liksom underhåll och allmänna tillstånd av vägen där olyckan inträffade.

En advokat lastbil olycka är, på sin kärna, en olycka advokat, och oftast också en personskada advokat. Advokater i detta område är mycket specialiserade, och oftast har förtjänat sin specialiserad erfarenhet över tiden. Lastbil olycka advokater börjar vanligtvis sina rutiner gör breda arbete inom området olyckan. Advokaterna finslipa sina erfarenheter till lastbilsrelaterade incidenter under tiden, och oftast använda sina tidigare erfarenheter för att bygga sina lastbilstransporter skadepraxis.

  • Lämna in en stämningsansökan mot ett åkeri är ibland det enda sättet till skadestånd efter en olycka.
  • Vissa lastbil olycka advokater tjänar som försvarare för lastbilsförare som orsakar olyckor.