Vad är en Areca Palm?

December 13

Det finns två stora användningsområden för begreppet arekanötter palm. I vissa fall kan det användas för att beskriva ett godtyckligt antal palmer i släktet Areca, inom familjen av Arecaceae. I andra fall kan det hänvisa till Areca handflatan Dypsis lutescens, även känd som fjärils Palm eller Golden Cane Palm, även i Arecaceae familjen.

Det bredare släkte av arekanötter palmer omfattar mer än femtio olika arter av vad som kan anses arekanötter palm. Den mest kända av dessa är arekanötter mutter handflatan, Areca catechu. Nötterna, eller mer exakt stenfrukter, av arekanötter palm används ofta i hela tropikerna. Muttrarna av arekanötter palm är insvept i bladen av betel vinstockar, och tuggade som ett njutningsmedel.

Ofta muttern av arekanötter palm kallas betelnöt, men tekniskt är felaktigt. Den förvirring härrör från användningen av betel blad. Tugga muttern av arekanötter palm ökar vakenhet i de flesta människor, och stimulerar medvetenhet, samt orsaka en upplevd uppvärmning av kroppen. Muttern av arekanötter palm har tre aktiva alkaloider: Guracine, Arekolin och Arecain.

Människor i hela Stillahavsområdet och de olika önationer utspridda över Stilla tugga muttern av arekanötter palm regelbundet, en praxis som går tillbaka tusentals år. Vissa resultat visar muttern av arekanötter palm och löv av betel vinstockar har tuggas tillsammans sedan den 2: a årtusendet f.Kr.. I den moderna världen, är tobak ofta läggs till betelblandningen för extra stimulans.

I ayurvedisk medicin, är muttern av arekanötter palm används som ett botemedel mot dålig andedräkt. Vissa människor också tout det som användbar för dem som lider av schizofreni, även om inga bra studier finns som validerar denna uppfattning.

Förutom de olika Areca palmer som kan anropas en Arecapalmen finns också de Dypsis lutescens, ibland identifieras som Chrysalidocarpus lutescens. Denna arekanötter palm kommer från Madagaskar, och har blivit mycket populär som en prydnadsväxter i hemmet och i landskapsarkitektur.

Den arekanötter palm ofta tippad som en buske typ anläggning, men många experter påpekar att på grund av deras önskan att växa ut de bör planteras med ganska lite avstånd mellan dem. Även om det ofta hämmad av förhållanden, de är i själva verket träd, och bör behandlas som sådana. Eftersom arekanötter palm är en tropisk växt, behöver den en hel del fukt, och även om de ofta används inomhus, sådana villkor sällan ge den omgivande fukt behövs. Samtidigt är de skadas av kyla, så bör endast planteras utomhus i förhållanden ungefär tropiska klimat.

Om odlas inomhus, bör en arekanötter palm hållas i en ljus indirekt ljus. Spetsarna på ormbunksblad kommer ofta brunt över tiden, men det är normalt och kan förväntas. De bruna tips bör inte klippas bort, eftersom detta kommer att hämma tillväxten i dessa ormbunksblad. Alla taget den arekanötter palm kan göra en vacker inomhus eller utomhus växt, men på grund av sin petiga natur, kräver de mer vård än många vanliga hushållsanläggningar.

  • Muttern av arekanötter palm ofta kallad betelnöt.
  • Muttern av arekanötter palm används som en dålig andedräkt botemedel i ayurvedisk medicin.