Vad är en Giant Clam?

December 11

En jätte mussla är den största mollusk känt på planeten och tillhör Tridacnidae familjen. Beläget i reven i södra Stilla havet och Indiska oceanen, kan den ryggradslösa växa upp till (ca 1,2 m) fyra fot och tungan på vågen på mer än 500 pounds (ca 227 kg). Dessa djur kan leva i mer än 100 år.

Musslor har ett symbiotiskt förhållande med min sjöliv, inklusive koraller, alger, svampar och anemoner. Detta partnerskap är det som gör musslan att nå sin enorma storlek. De jättemusslor erbjuda de små havsdjur en trygg miljö där de kan producera mat via fotosyntesen. I sin tur absorberar mussla i sitt skal i överflöd av socker och näringsämnen som skapats av varelserna.

Jätten mussla håller sig upprätt genom låsning på en hård yta, till exempel en sten eller korall, med hjälp av en bilaga som kallas byssus. Den byssus är tillverkad av ett flytande material som härdar för att skapa grova fibrer. Fibrerna växa genom ett hål längst ner på Clama € s skal och haka på ett fast material. Den andra änden av fibern ligger inne i musslan.

Havet varelse tuffaste delen är dess skal, som kan vara flera inches tjock, vilket gör det nästan omöjligt för rovdjur att knäcka. En jätte Clama € s skal bildas av ett hudveck, som kallas manteln. Inuti sin mantel är två rör som kallas sifoner, som gör musslan att ta i eller släppa ut vattnet. På sitt skal, de gigantiska mussla sport markeringar. Varje jätte mussla innehåller sin egen distinkta färg.

När mollusk hittar en plats att bo, kommer det att göra sitt hem där permanent. Eftersom musslan är så tung, åberopat leken att reproducera. De varelser, som innehåller både manliga och kvinnliga könsorgan, ägg urladdnings och spermier i vattnet. Dessa könsceller blandar sedan med celler släpptes av grann musslor. Om förutsättningarna är de rätta, kan könscellerna gå samman för att producera fler musslor.

Påståenden om att jättemusslor är en människoätande varelser är falska. Ingen jättemussla har någonsin visat sig ha orsakat en Humana € s död. Havet varelse besitter kidnappare muskler som gör att den gradvis stänga sitt skal, men kidnappare musklerna inte öppna tillräckligt bred för att göra någon skada för människor.

Den mollusk ofta jagas för sina kidnappare muskler, som anses vara en delikatess. Dessutom är de varelser uppsamlas som husdjur. De färgglada skal gör musslor attraktiv för vissa akvarium ägare.