Vilka är de bästa tipsen för Projection TV Repair?

Projektions tv (TV) är ofta billigare än andra jämförbar storlek modeller, men kan kräva kostsamma underhåll och reparationer från tid till annan. Vissa av dessa reparationer måste utföras av proffs, men det finns några operationer som en projektion TV ägaren normalt kan utföra. Den enda del som användaren i många av projektionsteknik är lampan, men rengöring kan ofta korrigera problem och kalibrering är ibland ett alternativ också. Det är oftast en god idé att konsultera bruksanvisningen innan du försöker någon form av projektions-TV reparation för att fastställa de korrekta förfarandena och se till att inga utökade garantier kommer att ogiltigförklaras av användaren service.

När en projektion tv displayen blir svag eller suddiga, är ett alternativ att rengöra insidan av enheten. Denna typ av projektions-TV reparation kan typiskt utföras i hemmet om de korrekta försiktighetsåtgärder vidtas. Det första steget i rengöring ut en projektions-TV är att dra ur uppsättningen, som kommer att förhindra elektriska stötar och minska potentialen att skada vissa interna komponenter. Det är då möjligt att lokalisera och säkert ta bort projektionslampan panelen.

Det finns flera sätt att rensa damm och andra föroreningar från projektionslampor, men kameralinsen renare, kemiskt drivna datordammvippor, och fläktenheterna kan alla normalt användas säkert. Om ett kemiskt gående renare används, är det viktigt att hålla burken nivå så att drivmedlet inte utdrives på lampan eller det inre kretsarna i TV. I vissa fall rengöring lampan inte kommer att räcka för att återställa bilden, i vilket fall andra typer av projektions-TV reparation kan vara nödvändig.

En annan typ av projektions-TV reparation handlar om att ersätta en trasig lampa. Vissa tv varningsindikatorer som visar när en lampa är sannolikt att misslyckas, medan andra kommer helt enkelt misslyckas med att slå på. Om en projektion tv låter att sätta på men det finns ett hörbart ljud från tändaren, är lampan vanligtvis den skyldige. Byta en lampa liknar att ta bort den för rengöring, men det kan också vara nödvändigt att ta lampan ur sitt fodral så att en ny kan införas. Eftersom lamporna blir naturligt dimmer med tiden, kan den här typen av projektion TV reparation också återställa en tv till full ljusstyrka.

I vissa fall kan projektions tv också kräva kalibrering om färgerna inte visas som de ska. Detta är en typ av projektions-TV reparation som ibland måste utföras av proffs, även om många uppsättningar har inbyggda verktyg. Även apparater som har inbyggda verktyg kan vara svårt att kalibrera ordentligt utan extra utrustning, men att köpa en kalibreringsskiva är ibland ett billigt alternativ. Dessa skivor ger vanligtvis instruktionsmaterial om hur man utför kalibreringen förutom på skärmen färg paneler och gråskala indikatorer.

Relaterade artiklar