Ska mitt barn ta Drama Klasser?

July 11

Många barn får lite av den tillförordnade bugg tidigt och är ivriga att registrera dig för dramaklasser eller delta i lekar. Drama klasser kan vara ett utmärkt sätt att bli en mer självsäker talare, för att lära sig att memorera mer effektivt, och helt enkelt att lära sig om att agera. En något blyg barn kan hitta sin röst i dramaklasser och få mer förtroende, och den alltför dramatiska barnet kan få utlopp för sin passion som ger föräldrarna lite av en paus från alltför mycket drama hemma.

Ett barns intresse för att ta dramaklasser bör vara den första signalen. Dock kan man uppmuntra ett barn som saknar lite självförtroende att prova drama klasser på ett säkert och icke-prestanda inställning. Om barnet däremot inte vill ta dramaklasser eller delta i lekar, det finns ingen mening med att tvinga frågan.

En mycket blyg barn kan hitta drama klasser alltför skrämmande. Om inte barnet verkligen vill lära sig att agera, kunde drama klasser hamna källan till många smärtsamma stunder istället för lyckliga och kära. Man kan ibland hitta klasser där deltagande uppmuntras men valfria. Ett barn som är väldigt blyg, men ändå älskar tanken på skådespelar kanske gradvis blivit bekväm nog med andra studenter i klassen för att försöka utföra lite, eller kanske finna tröst i att utföra i grupp.

Drama klasser där en föreställning är obligatoriskt kan vara för mycket för ett barn som är rädd för att tala inför publik. Rampfeber kan vara en mycket verklig, mycket skrämmande sak för ett barn. Istället kan man leta efter sätt i hemmiljö för att göra det möjligt för barnet att agera tills han eller hon känner sig bekväm nog att våga yttranden eller utföra före andra.

Liksom alla klasser som erbjuds för barn, kommer drama klasser varierar i metod och kvalitet. Funderar du på att andra föräldrar för rekommendationer, och tala direkt med instruktörer innan inskrivning ett barn i dramaklasser är ett bra sätt att få en känsla av lämpligheten av klass till ditt barn. Man bör leta efter instruktörer som uttrycker tålamod och verkligen njuta av undervisningen, särskilt när ett barn tar inledande drama klasser. Målet är att främja fortsatt intresse och för barnet att ha kul.

Drama klasser kan definitivt tjäna ett barn på många olika sätt. Till exempel i skolor, barn ofta graderas på deras förmåga att memorera saker, som matematik fakta, och på flyt med vilken de kan läsa text. Lärande memorering och flyt färdigheter i dramaklasser kan naturligtvis föra över till andra aspekter av barnets liv. Men som Hamlet sa, "Pjäsen är en sak." Tillåt drama klasser till en början vara att spela samt instruktion.

  • En mycket blyg barn kan hitta drama klasser alltför skrämmande.