Vad är en V remskiva?

March 1

En v remskiva är någon typ av trissa system som använder AV-bälte. Dessa typer av remmar kallas V-remmar, eftersom tvärsnittet av dem liknar bokstaven "v", med den yttre kanten hos bandet är bredare medan den inre kanten är smalare. Varje v bälte, med undantag av Harvester och Smalkilremmar, har en 40 graders vinkel mellan dess ytor. Den inre kanten av AV-bältet är normalt mer utsträckt vid basen än den "v" -formade spåret i v remskiva hjulet, vilket gör att spåren i remskivan och remmen att röra sig förbi varandra genom friktion. En av de viktigaste syftena med v remskivan är att rymma användare med en trissa system som är lätt att montera och byta.

Den v remskiva används ofta i bildelar och industriella maskiner eftersom det har fördelar över andra former transmissions. Det ger också tyst drift, enkel och ekonomisk ersättning, och effektiva grepp. En v remskivan är ofta gjorda av gjutjärn eller stål på grund av dess effektivitet och beständighet mot slitage. Utformningen och specifikationerna för v remskivor kan variera, eftersom det finns många olika bildelar och varumärken som använder remskiva system.

I bilar och industrimaskiner, expansion och kontraktion av diametern hos kilremmen remskivan i en drivande axel eller driven axel varierar remskivan systemets hastighetsförhållande och vridmoment. Variationer i diametern hos alla remskivor i ett system kan göra energiuteffekten mer eller mindre effektiva. Generellt de mer likartade två remskivor är i mätningen, kommer desto effektivare remskivan systemet vara. Dessutom påverkar v bandhastighet remskivan systemets effektivitet. Ju mer vridmoment (rotationskraft) som utövas, den mer friktion på trissan bältet och interferens med en remskiva hjulets axiella rörelse.

V remskivor som är justerbara finns också att använda i bildelar och industriella maskiner. Justerbar v remskivor är också lätt att anpassa till att ändra delningsdiameter av en trissa hjulet genom divergerande trissan, eller trissa hjulet, ansikten ringformigt, i form av en ring. En justerbar remskiva innefattar också en hoptryckbar bussning som är anpassad att omsluta en axel, som låser remskivan på ansiktet kärvar som är fastskruvade och sitter parallellt med skivorna 'axel. Metallbrickor på bultarna ge utrymme för skivorna så att de kan variera delningsdiametern där en standardiserad v remskiva skulle köras.

  • V remskivor har ett spår runt deras omkrets som guidar en kedja, kabel, rem eller rep.