Vad är Visceral Manipulation?

March 15

Visceral manipulation är processen att massera och manipulera djup vävnad för att förbättra funktionen hos de olika organ i bukhålan. Det finns flera anledningar till att människor väljer att engagera sig i denna typ av kaross. Visceral manipulation tros öka cirkulationen till de drabbade kroppsdelar och det används också för att ta bort sammanväxningar som kan begränsa rörelse och orsakar obehag. Dessa adhesioner ofta resultera i hypertonicitet, eller en ökning av spänningen i det drabbade området av kroppen. Massera inre organ tros också för att lindra fysisk och psykisk stress, och bidra till att stärka kroppens motståndskraft mot sjukdomar.

Inälvor, eller inre organ, vanligen ingår i denna typ av kaross är de som ligger i bukhålan. Dessa inkluderar hjärtat, levern och stora och små tarmar.

Visceral manipulation har varit en del av medicinsk behandling sedan början av tid. Det finns gamla konton manipulera bukhålan som en behandling för sjukdom eller ohälsa. Visceral manipulation praktiserades i över 200 år i Tibet. I slutet av 1800-talet, var visceral manipulation flitigt av läkare som behandling för många sjukdomar. Bruket föll i onåd som framsteg inom andra medicinska tekniker gjordes. År 1985, dock den franske osteopat Jean-Pierre Barral, en anhängare av den praxis, förde den till USA. Idag, visceral manipulation, liksom många andra typer av kaross, anses vara en alternativ behandling.

Visceral manipulation ibland utförs av en osteopat eller läkare, men lika ofta, kommer en massageterapeut, kiropraktor eller sjukgymnast erbjuder denna tjänst. Oavsett vem du besöker för påbyggnad, bör du veta vad som väntar. Det finns en strikt "ingen smärta" regel kring denna terapi. Det är viktigt att kommunicera med din terapeut under förfarandet om du känner något obehag.

Processen liknar en djup vävnad massage. För din session kommer du sitta i en stol eller ligga på ett bord. Terapeuten kommer att hitta några restriktioner eller blockerade områden genom massage och manipulation, som testar din rörelseomfång. Under sessionen, som vanligtvis varar 45 minuter, kommer du att känna stressen lämna kroppen, och en ökad känsla av lugn.

Även de som inte tror att de har några sammanväxningar kan dra nytta av visceral manipulation. Många kaross experter tror att visceral manipulation uppmanar frisläppandet av "må bra" hormon serotonin. Detta ökar stämningen och lindrar spänningar. Övriga förmåner rapporterats resultera från terapin är en minskning i läkningstider, ökad immunitet, och för män, ökad virilitet.

  • Vissa holistisk healing center erbjuder visceral manipulation som en del av deras val av karosseritjänster.
  • Massörer och kiropraktorer erbjuder ofta visceral manipulation.
  • Inälvor är en term som används för att hänvisa till alla de inre organen i en organism.
  • Många kaross experter tror att visceral manipulation uppmanar frisläppandet av "må bra" hormon serotonin.
  • Buken massage har använts sedan urminnes tider.