Vad är en multimediatelefon?

January 27

Ett multimedia telefon är en mobiltelefon som har åtminstone någon kapacitet att ansluta till Internet, ta fotografier, och överföra data förutom att göra enkla röstsamtal. I dagligt tal, är frasen "multimedia telefon" ofta bytas ut mot "smartphone". Ur ett tekniskt perspektiv, men det är oftast en viss skillnad mellan en multimediatelefon och en smartphone. Det mesta av detta är skyldig till nätverkshastighet, ladda ner och uppladdningskapacitet, och bandbredd. I många avseenden en multimedia telefon är något av en mellan-of-the-road telefon: det kan göra mer än en rak funktioner telefon, men inte lika mycket som en smartphone.

Mobiltelefon tjänsteleverantörer säljer normalt telefoner och åtföljande serviceplaner i tre kategorier. En rak funktioner telefon eller kameratelefon är oftast den mest grundläggande modellen tillgänglig. Denna typ av telefon kan ringa och ta emot samtal, skicka och ta emot SMS eller SMS-meddelanden, och knäpp grundläggande foton i de flesta fall. Ett multimediatelefonen är vanligtvis nästa steg uppåt. Telefoner i kategorin multimedia brukar kunna surfa på Internet och få tillgång till en mängd multimedieinnehåll, ofta inklusive möjligheten att lagra och spela upp musik.

En telefon som marknadsförs som en "video telefon" eller "Internet-telefon" är med all sannolikhet en multimediatelefon. Multimedia-telefoner har oftast en rad olika medieorienterade funktioner. Ändå är de utformade för att vara en telefon framför allt annat.

Vid bortre änden av skalan finns smartphones. En smartphone är en telefon som fungerar i många avseenden som en dator. Den kan ladda upp och ladda ner filer från Internet, och kan fungera som ett globalt positioneringssystem (GPS); det kan ta videoklipp och sedan skicka dem vidare till kontakter, eller ladda upp dem till sociala nätverk sidor. Videochatt och realtidsmeddelanden är oftast möjligt och appar ständigt för att förbättra telefonens funktioner och förbättra kommunikationsmöjligheter.

Det kan hävdas att en smartphone är i praktiken de flesta multimedia-ready alla telefoner på marknaden. Ändå etiketten "multimedia" på en telefon visar vanligen någon mindre grad av tekniska framsteg. Den springande punkten i vad som gör en telefon en multimedia telefon är oftast sitt operativsystem, vilket är normalt mycket grundläggande. Multimedia-telefoner kan få på internet, men oftast vid lägre hastigheter; filer kan nås, men inte alltid hämtas. På samma sätt kan innehåll visas, men inte brukar snabbt delas.

Multimedia-telefoner är bra alternativ för människor som vill ha flexibilitet mobilt Internet och en del förbättrad kommunikation, men antingen inte har behov av - eller vill inte betala för - mer avancerade tjänster. Merparten av tiden, är multimedia planer mer konkurrenskraftigt prissatta än smartphone data planer. De kommer med mindre, men de därmed också kostar mindre.

  • Vissa smartphone apps tillåter individer att omedelbart överföra filer mellan två telefoner.
  • De flesta multimedia-telefoner stöder program som tillåter användare att interagera med varandra genom spel eller meddelandetjänster.
  • Ett multimediatelefonen har vanligtvis en skärm som kan visa visuella eller skriftliga uppgifter.