Vad var Stillahavskriget?

May 18

The Pacific War är en allmän term som hänvisar till de delar av andra världskriget som ägde rum i Stilla havet och öarna i den regionen. Stillahavskriget inleddes den 7 december 1941, då Japan iscensatte ett angrepp på den hawaiianska marinbasen i Pearl Harbor. Efter år av hårda strider, Stillahavskriget slutade när president Harry S. Truman beordrade atombomber som ska tappas på de japanska städerna Hiroshima och Nagasaki.

Det finns de som tror att konflikten Pacific kan spåras tillbaka 7 juli 1937 med den japanska attacken på Kina, eller möjligen ännu längre, till den 19 september 1931, då japan invaderade Manchuriet. I vilket fall som helst, efter att japanska tagit steget att attackera amerikansk mark, var ett krig i Stilla garanteras. Med USA, Storbritannien, Ryssland och Frankrike fungerar som de primära allierade, var attacker riktats mot japanska styrkor i Stilla havet.

Japan lyckades tidigt i Stillahavskriget. Wake Island och Guam föll till japan i december 1941. Inom de närmaste sex månaderna, Filippinerna, Nederländska Indien, Singapore, Hong Kong, Malaya och Burma påstods av japanska. Tidvattnet började då att vända sig för de allierade styrkorna i mitten av 1942, när styrkor från Australien och Nya Zeeland kunde stoppa den japanska förväg i Nya Guinea. Brittiska styrkor kunde göra samma sak i Indien, och ungefär samtidigt, vann de amerikanska styrkorna i slaget vid Midway.

Vid denna tid, det primära målet för japana € s amiral Isoroku Yamamotoa € s var att eliminera USA: s återstående bärare krafter. Japan, stärkt av sina tidiga framgångar, var säkra i sitt åtagande. De amerikanska styrkorna överraskade dem dock, och japan tvingades överge striden.

Månader senare, amerikanska styrkor anföll japanska fästen på Salomonöarna, vilket tvingade japanerna att dra sig tillbaka från Guadalcanal. Island av ön, strid av striden började allierade styrkorna att vinna militära överlägsenhet i Stilla havet. Den metodiskt tillvägagångssätt för de allierade styrkorna tycktes fungera.

År 1944, amerikanska styrkor inledde luftattacker mot Japan och befriade Filippinerna från japanska kontroll. Trots enorma förluster allierade trupperna och de självmords kamikaze attacker levereras av japanska, amerikanska trupperna kunde erövra Okinawa i juni 1945. Efter atombomber släpptes över Hiroshima och Nagasaki i augusti 1945 kapitulerade Japan.

  • Stillahavskriget började när Japan attacke Pearl Harbor 1941.
  • Vissa tror att konflikten Pacific började när Japan attackera Kina 1937.
  • Japanattacke amerikanska militära anläggningar på Hawaiis Oahu ön på 7 December 1941.
  • Den C-47 spelade en viktig roll i Stilla Theater världskriget.
  • USS Arizona Memorial på Pearl Harbor.
  • En kopia av "Fat Man" atombomb som detonerades över Nagasaki.
  • Tokyo var firebombed nära slutet av Stillahavskriget.
  • Harry Truman var president i USA under slutfasen av Stillahavskriget, som var en del av det andra världskriget.