Vad är några orsaker till blod i avföringen av djur?

February 6

Klarröda blod i avföringen hos djur kallas hematochezi och det innebär lägre tarmkanalen blödning. Svart, tjärliknande blod kallas melena och det betyder övre tarmkanalen blödning. Blod i avföringen är ofta orsakas av inre parasiter, allergier, blödande magsår, intas blod eller mag-tarmsjukdomar.

Interna parasiter orsakar blod i avföringen hos djur på grund av irritation parasiterna skapar i tarmkanalen. Hakmask överleva på blod i tunntarmen och ofta orsaka anemi, som ofta kan vara märkt av blek tandkött samt svart blod i avföringen. Valpar är särskilt känsliga för allvarlig skada eller dödsfall från hakmask.

Piskmask angrepp påverkar tjocktarmen och kan orsaka röda stolar. Det är ganska ovanligt hos katter, men ganska vanligt hos hundar. Piskmask ser ut långa piskor och äggen kan ses i en fekal examen. Vid den tid då blodet visas, är det sannolikt att finnas ett stort antal av parasiterna i djurets kolon.

Klarröda blod i avföringen kan också orsakas av födoämnesallergier. En allergisk reaktion kan vara troligt om blod åtföljs av andra allergiska symptom hos djur som förstoppning eller diarré, öroninflammation, utslag eller hudinfektioner. Klåda är ett symptom på allergier hos djur.

Blödande sår i magen eller matstrupen orsakar svart blod i avföringen hos djur. Blödande sår kallas också magsår. Ett sår är ett öppet sår som orsakas av ett irriterande, såsom en syra, läkemedel eller bakterie. Intas blod, såsom från att döda och äta bytesdjur, är en annan orsak till svart avföring.

Gastrointestinala sjukdomar orsakar också blod ska visas i avföringen. Svart blod förknippas ofta med lymfom. Lymfom är en cancer tillstånd av de vita blodkropparna och är ganska vanligt hos hundar. Inflammatorisk tarmsjukdom (IBD) är ganska vanligt hos katter. Blod i avföringen hos djur med IBD är ibland den enda symptomet på sjukdomen. Blodet inträffar såsom cellerna i mag-tarmkanalen blir inflammerade.

  • Inflammatorisk tarmsjukdom, om vanligt hos katter.
  • Blod i valpars avföring kan orsakas av hakmask.