Vad är Fair Trade choklad?

December 20

Rättvis handel choklad är en typ av choklad som görs med ingredienser som har odlats och sålts på ett sätt som är miljömässigt hållbara och utifrån etiska och humana handelsmetoder. Att se till att ingredienserna i chokladen odlas och handlas på ett sådant sätt ofta innebär att rättvis handel choklad är dyrare än choklad som inte är certifierad för att ha handlats rättvist. Men att chokladälskare som också råkar vara miljöaktivister, humanister, eller båda ofta föredrar att spendera de extra pengar för rättvisemärkt choklad för att stödja de ekologiska och sociala fördelar som rättvisemärkta produkter lovar.

Det har funnits ett antal övergrepp omger odling, skörd och försäljning av choklad. Några av dessa övergrepp inkluderar anställning av barnarbetare och kränkande arbetsvillkor. Dessutom har det förekommit rapporter om kakao- och chokladföretag som köper choklad till ett så lågt pris som bönderna lämnas utarmad och inte kan fullgöra sina familjers grundläggande behov.

Rättvis handel säkerställer att bönderna får betalt ett pris som tillåter dem att ta hand om sina familjer. Det garanterar också att arbetsförhållandena för surround för jordbruks av choklad är human och inte anställa tvångsarbete för barn. Slutligen rättvisemärkt choklad säkerställer också att produkterna odlas på ett sätt som är hållbart för marken.

Det finns ett antal produkter som säljs som en del av rörelsen för rättvis handel. Förutom rättvisemärkt choklad, finns det också rättvisemärkt bomull, kaffe, te, socker, honung, vin, kakao, och vissa sorters frukt. Det finns också rättvisemärkta hantverk och prydnadssaker. De flesta rättvisemärkta produkter är de typer av produkter som odlas i utvecklingsländer och exporteras till utvecklade länder.

Rättvisemärkt choklad kan hittas i många livsmedelsbutiker, men är vanligast i hälsokostbutiker och livsmedels kooperativ. Många typer av rättvisemärkt choklad är förpackade för detaljhandelsförsäljning och konsumtion. Det finns också olika typer av rättvisemärkt choklad som kan köpas i bulk från restauranger och bagerier för användning i sina produkter. Dessutom finns ett antal företag som säljer sina produkter på nätet som inkluderar rättvisemärkt choklad i sin produktlinje. Det är vanligt att dessa typer av företag att även sälja andra typer av rättvisemärkta produkter som kaffe och te.

  • Rättvisemärkta choklad.
  • Choklad.
  • För att choklad ska anses rättvis handel, kan det inte skördas eller bearbetas med hjälp av barnarbete.