Hjälpa ditt barn med dyslexi att Pick Up Phonics

July 28

I enkla termer innebär Phonics "ljud av språket" och ditt barn behöver känna dessa. Ett sätt att göra detta är det undervisningsmetod där du visar ditt barn att brev och grupper av bokstäver representerar talljud.

Ditt barn med dyslexi måste få ett fast grepp om fonetik, så att hon upptäcker ordning i ord som annars tycks henne som en godtycklig blandning av bokstäver. Just här är fyra enkla strategier som hjälper dig att styra ditt barn genom Phonics i det systematiska, sekventiell sätt som experterna rekommenderar:

  • Betona enstaka brev ljud (snarare än namn) till ditt barn. Spela spel som "jag spionera med min lilla ögon något som börjar med" BUH "eller" CUH "eller" ch "'. Be ditt barn att berätta ord för att fortsätta ett ord mönster som Bill, björn, bulle, säng och kula (alla börjar med "BUH).
  • Läs rim och rimmade berättelser till ditt barn, och sjunger rimma låtar så att du prime henne för att identifiera ord familjer som pan, fläkt, man, kan och solbränna.
  • När du införa skrivna ord till ditt barn, börja med en enkel två bokstäver ord som och visa henne hur hon kan lägga brev till vid att bygga en helhet ordet familj (bat, matta, katt, satt, fett). Gör denna aktivitet roligare, och lätt att upprepa, genom att ha ditt barn använder en bok stor whiteboard och märkpennor. Ännu bättre, har två uppsättningar av styrelser och markörer så att du kan göra samma verksamhet och du inte stör ditt barns styrelse!
  • Varje gång ditt barn får veta ett ord som hon kan bygga ett ord familj, bygga den familjen med henne. Börja henne med tre bokstäver ord familjer som stora, gris, fikon och peruk; bygga upp till familjer mitten-nivå som kotlett, stopp, floppar och butik; och hjälpa henne verkligen tycker om knepiga familjer ord som skulle, bör och kunde; och kamp, ​​kanske, skräck, tight, syn och flygning.