Vad är en sammandragning Timer?

May 29

En kontraktion timer är antingen en enhet eller ett program som syftar till att spela in frekvensen och varaktigheten av arbete sammandragningar. Många online och mobiltelefon applikationer finns tillgängliga för att förenkla datainsamlingsprocessen. Ett stoppur kan fungera som en sammandragning timer om du använder en dator eller mobiltelefon är obekvämt under förlossningen. Program för att arbeta som en sammandragning timer rekord start- och stopptiden för sammandragningarna, svårighetsgrad och varaktighet, och intervallet mellan varje sammandragning för enkel informationsdelning med förlossningsläkare.

Labor sammandragningar är tt från början av kontraktionen till änden av kontraktionen. Det första tecknet på en förestående kontraktion är ofta en tät känsla över magen som rör sig till den undre magen direkt ovanför pubis ben. Labor börjar ibland med sammandragningar kände i ryggen, eller en kramp ont i magen som kommer och går. Oregelbundna sammandragningar som inte ökar i frekvens och intensitet kan vara Braxton-Hicks kontraktioner och inte sant arbetskraft. Dessa övnings sammandragningar kan börja så tidigt som 16 veckors graviditet och fortsätta fram till sann arbete börjar.

Vissa sammandragningar orsakas av uttorkning. Dricka två stora glas vatten kan orsaka sammandragning mönstret att bromsa eller stoppa helt. Om sant arbetskraft har börjat, kommer värkarna fortsätter att öka i intensitet även efter de extra vätskor drack. Med hjälp av en kontraktion timer för att spela in frekvensen och svårighetsgraden av sammandragningarna kommer att hjälpa den blivande modern bestämma när det är dags att kontakta förlossningsläkare eller barnmorska.

Sann arbetskraft kommer att fortsätta även med motion och sängläge. Om sammandragningarna inte går bort och kontraktion timer register mer än fem under loppet av en timme kan det vara dags att ringa förlossningsläkare eller barnmorska. Hon kommer att behöva information som registrerats med kontraktion timer för att avgöra när man ska råda blivande modern att gå till födelseprocess center eller förbereda hemmet för födelsen av barnet.

De flesta förlossningsläkare kommer att rekommendera att gå till födelseprocess center när värkarna är ungefär fem minuters mellanrum under åtminstone en timme. Om att ha en hemförlossning, kommer barnmorskan sannolikt vill vara närvarande på den tiden. En kontraktion tidsprogram eller hemsida kan vara ett användbart verktyg ända fram till leverans. I det senare skedet av arbetskraft, kan en kontraktion timer signal till mamman när man ska förbereda sig för en sammandragning att börja och uppskattning när kontraktion är sannolikt att hamna.

  • En kontraktion timer registrerar frekvens och varaktighet arbete sammandragningar.
  • Stoppur kan fungera som kontraktion gånger under förlossningen.