Vad är Pate Brisee?

January 5

Pate Brisee är en mycket lätt, smördeg deg. Denna deg är otroligt mångsidig, och det kan användas i allt från quiche till choklad tårtor. Det är också väldigt lätt att göra, belying myten om att göra pajdeg är svårt.

Du kan också se pate Brisee kallad "pate Brisee bra." På franska, denna fras betyder bokstavligen "kort deg", en hänvisning till det faktum att det innehåller en mycket hög andel fett till mjöl. Det är detta förhållande som ger degen dess unika egenskaper, vrida den smulig, flagnande, och otroligt rika. Detta förhållande gör också pate Brisee lätt att arbeta med, eftersom det gör det deg mer förlåtande än andra paj och tårta degar.

För att göra pate Brisee, ösa ut två och en halv koppar mjöl, och skär sedan i en kopp kyld smör. Använd en gaffel eller sked för att mosa ihop ingredienserna, försiktigt så att inte låta smöret smälta i mjölet. Målet är att skapa en lös, granulär massa, bryta mjölet ner i små korn så att blandningen ser nästan sandig. Nästa, upplösa en tesked salt i en tredje kopp isvatten, tillsammans med en tesked socker, och tillsätt vattnet på en gång, med hjälp av din pålitliga blandningssked att dra ingredienserna till degen.

Nästa, tvätta händerna med kallt vatten, och använd hälen på handen för att smeta degen mot sidan av skålen flera gånger. Detta smetar åtgärd kommer att skapa en mängd små lager i pate Brisee, vilket orsakar att agera nästan som en smördeg; resultatet kommer att bli en lätt, fluffigt deg, snarare än en tät, tung en. Använd dina händer för att samla degen till en boll, som du antingen kan rulla ut omedelbart, eller kyla för runt en timme att göra det mer praktiskt, särskilt om det är varmt. Denna deg kan också frysas i upp till tre månader, i vilket fall det ska tinas över natten före användning.

Denna pate Brisee recept gör tillräckligt degen för en täckt paj; Du kan också halvera det om du bara behöver en botten skorpa. För en sötare deg, tillsätt mer socker; Du kan använda upp till en matsked i detta recept. För en mer syrlig deg, skära ner på sockret, och upp saltet lite. Lämna lite socker i degen när du använder den för salta recept, eftersom det kommer att ge en fin motvikt till salta smaken. Du kan också lägga till saker som citronskal, muskot, och jordnötter till degen för extra konsistens och smak.