Hur jag växer druvor?

March 8

Det är inte särskilt svårt att odla druvor framgångsrikt, men att göra välgrundade beslut i början kan spara mycket bortkastat arbete. När man börjar odla vindruvor, tänk på hur druvorna kommer att användas innan man beslutar vilka typer av druvor växa. Bordsdruvor och vindruvor är mycket olika. Vindruvor har små, förslappad bär, så de är inte riktigt lämpar sig för att äta. Bordsdruvor har en relativt låg sockernivå och syranivå, så att de inte gör gott vin.

Tänk både lokala växtförhållanden och typ av druvor innan välja vilka vinstockar att plantera. Att odla druvor framgångsrikt matcha mognads vanor druvsort till det lokala klimatet. Druvor kan odlas på platser med överraskande en kort växtsäsong, om tidigt mognande sorter planteras. Senvuxen sorter behöver cirka 170 växande dagar att mogna ordentligt.

Tänk tillväxtvanor vinrankorna när de förbereder att odla druvor och tillhandahålla lämpliga spaljé eller stödsystem. Concord druvor sloka nedåt när de växer, så vinrankorna måste utbildas längs en hög spaljé som ger dem gott om utrymme att sloka ner under växtsäsongen. Vinifera druvor har en uppåtgående växtsätt, så de kan tränas på låga stöd som ger dem utrymme att växa uppåt. Placering vinrankorna för att tillgodose deras naturliga växtsätt maximerar solning, vilket ökar mängden druvor som bildas och ger de bästa förutsättningarna för att mogna.

Vinrankor växa allmänhet väl när den är placerad i full sol och planterade i lättvikts jord. De behöver gott om vatten, men de kräver också god dränering, så de är ofta planterade på bergssluttningar. De har omfattande rotsystem, så förbereder jorden till ett djup av så mycket som 36 inches (91 cm) före plantering är ett bra sätt att odla vindruvor. Kom ihåg att vinrankor vanligtvis inte producerar frukt förrän tidigast två år efter plantering, och vissa sorter kräver så mycket som fyra år.

Vinrankor bör beskäras varje år för att uppmuntra dem att odla druvor. Beskärning bör ske i slutet av vintern eller mycket tidigt på våren, innan vinstockar börjar växa för säsongen. Beskär ut eventuella vinstockar som skadats av vintervädret. Trimma bort några skott växer ut åt sidan, eftersom sidoskott är oftast inte särskilt givande. Skär bort tillräckligt av vinstockar att tillåta solljus och luft för att nå varje del av vinstockar. Övervuxna vinstockar är mer mottagliga för mögel och svamp, och de gör inte frukt också. Långa löpare kan beskäras på midseason om vinstocken är igenväxning.

Skydda vinstockar från skadedjur. Organiska bekämpningsmedel kommer att avskräcka insekter. Det är ofta nödvändigt för att täcka de vinstockar med nettning som druvorna mognar, för att hålla fåglar från att äta dem innan de är redo att skörda.

Många människor som odlar druvor skörda dem för tidigt. Druvor ändrar färg flera veckor innan de är helt mogna, så skörda dem på den punkten har nedslående resultat. Att investera i en refraktometer att kontrollera sockernivån av druvorna är det mest tillförlitliga sättet att berätta om de verkligen är redo att skörda. Bordsdruvor kan skördas när de har innehåll om 18 procent socker. Vindruvor behöver vanligtvis cirka 24 innehåll procent socker för att skapa den rätta alkohol i vinet. Med hjälp av en refraktometer kommer att se allt arbete som krävs för att odla druvor inte slösas bort.

  • Druvor.
  • Täcka sina vinstockar med nät skyddar druvor från fåglar.
  • Sockernivån druvor avgör när frukten är redo att skördas.
  • Druvor.
  • Vindruvor behöver mycket sol för att växa.