Cooking Kronärtskockor

January 31

Har du någonsin tittat på en kronärtskocka? De kan vara ganska skrämmande i början, men när du smaka en efter det har kokta korrekt, kommer du att undra varför du någonsin gått dem förbi i producera avsnitt av din butik. Du kan även hitta dem i burk livsmedel avsnitt, som är bra för när du har ont om tid och behöver göra något med kronärtskockor.

Det första du bör veta är hur man väljer en kronärtskocka, och se till att de är färska. Titta på stjälken, om det är brunt och torrt, sedan hitta en annan kronärtskocka. Dessutom konsumerar dem samma dag som du köper dem. Välj den mindre mängd kronärtskockor om du tänker äta dem råa med dips. För dem som du planerar att laga mat, köper de större som kommer att vara styvare. Matlagning kronärtskocka kommer att göra dem mjuka och lätta att äta. Inspektera en kronärtskocka innan du lägger in den på din groceryvagn att se till att den har en jämn färg och inga mörka fläckar. Kom ihåg att bladen ska väl tillsluten.

När du kommer hem från mataffären med dina kronärtskockor, börja förbereda dem omedelbart. Om du inte kan förbereda dem direkt, placera dem inuti ditt kylskåp så att du kan förbereda dem senare samma dag. Följ dessa steg i att förbereda en kronärtskocka för matlagning:

  • Destalk. Ta stjälken genom att bryta bort det, snarare än att skära. Håll grönsak på disken, vilket gör att stjälken att sträcka sig över kanten på räknaren. Håll huvudet nere medan du trycker ner på aktie, gör det möjligt att lossna med en jämn rörelse.
  • Ta bort bladen. Skala bort botten blad med en kniv, och fortsätta skalar tills du har skalat bort ca 1-1 / 2 inches av löv. Slutligen avbröt ca 1/2 tum av toppen av grönsaker, och sedan använda kök sax för att trimma den spetsiga änden av varje synliga blad.
  • Skölj. Skölj kronärtskocka väl och sedan placera den upp och ner i ett durkslag för att låta det rinna av ordentligt.
  • Nu är det dags att laga kronärtskocka. Hämta ett stort lager pott och fyll den nästan till toppen, vilket gör ungefär två inches bilda toppen. Lägg lite vitlök och salt till vattnet, och låt den komma till en fullständig, rullande koka. Placera kronärtskocka i vattnet och låt det koka kraftigt i ca 45 minuter. När du kan dra bladen lätt bildar stammen har kronärtskocka klar matlagning. Koka i en hel timme om du vill att din kronärtskocka vara riktigt mört.