Vad är en Food Court?

July 10

De flesta moderna köpcentra ge besökarna bekvämligheter som offentliga toaletter, informationskiosker, presentinslag tjänster och övervakad barnomsorg. En av de mest populära kommunala delar av ett köpcentrum, men är en samling av olika restauranger som kallas en food court. Detta område ger köpcentret besökare med en mängd matställen, från lokala franchisetagare till specialiserade kedjor. Venues arbetar typiskt sida vid sida, med en centraliserad kommunala matplats för att rymma kunder.

En food court i allmänhet ligger nära en av de större "ankare butiker" i ett köpcentrum, eller annars i ett läge praktiskt för lastbilsleveranser. Platsen tenderar att göra det till en målpunkt, uppmuntra konsumenter att bläddra mindre butiker och kiosker längs vägen. Medan vissa specialitet matförsäljare kan hyra mer centraliserade utrymmen, de flesta med full service krögare föredrar den pool av potentiella kunder som skapats i en food court.

Även om många köpcentra har fullservice temarestauranger på andra håll, erbjuder livsmedel domstolen kunderna möjlighet att prova många olika stilar av snabbmat. En make kan ha kinesisk mat, till exempel, medan den andra kan ha en preferens för italiensk mat. Barn vill ofta olika typer av mat än sina föräldrar, så den här funktionen gör att varje familjemedlem att köpa olika måltider på olika platser och fortfarande äter tillsammans i en gemensam matsal.

Livsmedels leverantörer som erbjuder exotiska eller internationella förrätter har ofta lättare att driva en mindre utlopp vid en food court i stället investera i en fristående byggnad eller oberoende restaurang på andra ställen i gallerian. Kunderna är ofta mer villiga att prova ovanliga eller etniska livsmedel när alla alternativ är grupperade tillsammans. Det är inte ovanligt att anställda att erbjuda gratis prover av sina produkter till potentiella kunder promenader genom området.

En mall livsmedel domstol kan också erbjuda special livsmedel såsom gourmet cookies, frukt smoothies, kaffedrycker, mjuka pretzels eller premium glass. Dessa specialbutiker kan inte locka många kunder på egen hand, men när den ligger bredvid andra restauranger, deras försäljning tenderar att öka kraftigt. Individuella matställen tenderar att dra nytta av en typ av samverkan, som kunder hos en mötesplats söker sig smårätter, desserter och drycker från en annan.

Några populära kedjan restauranger erbjuder kunderna samma menyalternativ som finns i deras större butiker, men andra kan erbjuda en mer begränsad meny på grund av begränsad lagring eller beredning utrymme. Många livsmedel domstolen restauranger begränsar också deras erbjudanden till poster som kan serveras i en kort tid, som smörgåsar, stekt sida objekt och förgräddade varor. Kryddor, engångs redskap, servetter och andra objekt i allmänhet ligger i en servicelinje avsedd för effektiv snabbmat tjänst.

En food court är ofta en av de mest populära destinationerna för tillfälliga shoppare som vill tillbringa flera timmar i en pulserande köpcentrum. Det kan också vara den enda lokala utlopp för viss specialitet eller etniska livsmedel, vilket skapar en annan typ av attraktion för restaurangägaren.

  • Individuella segment pizza vanligen säljs till en food court.
  • Köpcentrum har ofta mat domstolar nära ankare butiker.
  • Många livsmedel domstolar har en plats att få gourmetkaffe.
  • Cheeseburgers finns ofta i en food court.
  • Italiensk pasta kan serveras på en food court.
  • Livsmedels domstolar kan erbjuda olika typer av glass.
  • Erbjudanden på en food court är inte alltid de mest sunda alternativ.
  • Smoothies kan säljas i en food court.