Potträning Barn med funktionshinder

March 28

Hantering den fysiska aspekten av att utbilda ett barn med funktionshinder är vilt annorlunda med enskilda barn, beroende på funktionshinder. Du kan behöva ge högteknologiska rekvisita som underlättar förflyttning från rullator eller rullstol på toaletten (se "Arbeta med Special Gear" i den här artikeln.) Å andra sidan, kan ditt barn behöver inget mer än vissa barer att greppa på när hon sitter ner - och din vänliga hjälp.

En av de hinder som föräldrar och vårdgivare står inför är att barn med fysiska funktionshinder ibland är så lamslås av sina begränsningar som ens tanken på talande vuxna inte motivera dem, som det gör andra barn. Dessutom är vissa inte rörd av tanken på att vara en stor grabb eller bär big-kid underkläder eftersom de är glada att vara "liten" och "beroende" - det känns säkrare, med tanke på fysiska bergen de måste flytta varje dag, då de försöker flytta runt med framgång.

Uppenbarligen har olika funktionshinder speciella problem byggdes Att upptäcka det bästa sättet att pott träna ditt barn, prova några av följande sätt att få råd om potta utbilda ett barn med funktionshinder.:

 • Studie upp på ditt barns funktionshinder. En bra resurs för info är Family Village.
 • Söka insikt från andra föräldrar till barn med funktionshinder. Din gemenskap har förmodligen stödgrupper, eller så kan du gå med en av de många på Internet.
 • Fråga en arbetsterapeut eller psykolog för råd om potträna ett barn med funktionshinder.

Förstå muskel kontrollfrågor

Medan de flesta barn kan kontrollera sina inälvor och blåsor med ca 3 år, får barn som har funktionshinder att ta mycket längre tid. Deras medicinska problem kan försena utvecklingen av muskelkontroll ett barn behöver för att reglera sig själv. I vissa fall kan ett fysiskt problem med förhindra ett barn från att utveckla denna förmåga. Kontrollera med din läkare för att ta reda på om du kan förvänta eventuell potta användning - eller inte. Kom ihåg dock att en läkare inte är en profet.

Du har fördelen av att känna denna speciella barn bättre än någon annan. Därför, om du är säker på att hon kan tränas, har du inget att förlora på att försöka - så länge du inte är påträngande eller kritisk.

Komma till rätta med ditt barns muskler kontrollfrågor är nyckeln till att hjälpa henne att bli potta-kunnig. Du kommer att upptäcka, som ni undersöka, många strategier som fungerar i utbildning särskilda behov barn.

Ibland kommer ett barns motoriska svårigheter göra henne på pottan bara om du tar henne. Eskort, kommer hon att göra det. Annars är hon en no-show. Den goda nyheten är att så småningom kommer hon bestämmer sig för att gå på sin egen, men det kan ta tid.

Få din läkare för att vara din bundsförvant. Hon ska ge dig information om att förstå ditt barns begränsningar och gränser mån muskelkontroll. Du vill inte att försöka få ditt barn att utföra åtgärder som är utanför hennes kapacitet, men du vill vara där med uppmuntran.

Förbättra fysiska framsteg

Ett av de bästa sätten att förbättra ditt barns fysiska utveckling är att pott träna henne som du skulle alla barn: ".. Du kan göra detta - jag vet att du kan hittar vi hitta sätt att arbeta runt din stag"

Att främja fysisk anpassning till potträning, kan du skapa mind / body länkar på följande sätt:

 • Hjälp henne ansluter badrum med kroppsfunktioner: Flytta in i badrummet för blöjbyten och tömnings blöjor - du vill att hon ska associera bajs och kissa med den plats där toaletten är.
 • Brag på små framgångar: Se till att ditt barn får enorm Bravos för baby steg hon gör, oavsett om det är att göra en liten dribble i pottan skål eller säger "jag potta" efter att hon har gjort det i hennes blöja.
 • Hjälp henne hantera nattetid frustration: För ett barn med funktionshinder, vistas torrt på natten är svårt. Du kan förvänta dig ett barn som saknar rörlighet att ha problem med att göra det genom natten torrt, och hon behöver särskild hantering och empati. Du kan behöva flytta henne från rullstol till toalett många gånger innan hon kunna hantera det genom att hålla på till stödhandtag (se "Arbeta med Special Gear" nedan).

Innan du sparka igång hennes program, se till att hon äter och dricker en näringsmässigt sund kost. Du vill inte förstoppning komma i vägen för framsteg. Nästa, prata med henne om kroppens signaler som berättar ditt barn hon behöver gå potta. Tyvärr, vissa fysiska handikapp tona ner att uppmana känsla. Kom också ihåg att ett barn med funktionshinder kan ha en dämpad känsla av kroppen i allmänhet, så att vara rörigt kanske inte störa henne.

Ditt barn kan missa pottan ibland, så du bör tala om för henne att inte oroa olyckor. Hon kan också vara ganska dålig på städning själv. Alla småbarn är ganska rörigt på det här, men handikappet kan ta ditt barns messiness kvoten upp en smula. Om hantering toalettpapper är ur hennes ligan, bara göra uppgiften för henne. Hon kan så småningom lära sig genom att härma dina drag - men för nu, du tar bort eventuella frustration inblandade i hennes önskan att vara ren men saknar samordning för att åstadkomma det.

Efter adresse kost, kroppssignaler, och oreda, prova dessa sätt att förbättra ditt barns potta framsteg fysiskt:

 • Inrätta en framgång orienterad miljö. Få flytt hinder och stress ur vägen. Installera ledstänger eller andra fysiska stöd så att hon kan känna sig trygg och stabil när hon sitter på pottan.
 • Pad pottan sits med skum (från en hantverksbutik) eller köpa en mjukare, vadderad toalettsitsen om ditt barn tycker stolen är för hård eller kall.
 • Använd vattentät folie på ytor där ditt barn sitter så att hon kan umgås klädd i bara kalsonger eller blöjor. På så sätt kan hon vara våt tillräckligt länge för känslan att störa henne. Den vattentäta grejer är det bara för att göra rensningen lättare.

Arbeta med speciell utrustning

Du kan träna ett barn med funktionshinder på en specialiserad potta stol (skräddarsydd för barnet); eller bygga steg upp till potta; eller montera en uppsättning Handräcke på väggarna på varje sida av de vuxnas toalett. Du kan också köpa använda lättare för rullstolsanvändande barn några fantastiskt rullstols omvandlingar som gör potta.

En tot med motoriska utvecklingsproblem är ofta potta utbildade på en adaptiv toalettsitsen eller extra hög toalett, som du kan handla för på en medicinsk leverans butik eller online på webbplatser som följande:

 • Alliansen för teknikåtkomst
 • Columbia Medical
 • Invacare

En annan möjlighet är att kontrollera med din arbetsterapeut för tillgänglighet. Vissa statliga myndigheter tillhandahålla utrustning för familjer vars inkomster gör dessa dyr toalettalternativ uteslutet.

Några av de hjälpmedel och alternativ som är bra för potta utbildning ett barn med funktionshinder är följande:

 • En anpassad potta stol, eller en som är modifierad från en befintlig stol. Kontrollera Able Generation - de arbetar med barn och deras föräldrar för att få produkten precis rätt.
 • En rullstol med ett ledat mittsektion stoppad sits som sänker för att bli en toalettstol.
 • En kudde som själv blåses för att hjälpa ett barn i går från rullstolen (den få upp en del) och flyttar till toaletten.
 • Ta barer på vardera sidan av toaletten för inflytande i att flytta från rullstol eller rullator till toaletten.
 • Toalett stöd som kommer med pulsband, bilbälte, vadderad kudde, armstöd och fotstöd.