Hur väljer jag det bästa katt tandborste?

Den bästa katt tandborste är den som din katt gör att du kan använda. Dessa små tandborstar finns i en mängd olika stilar och former. De kan vara lik ett mänskligt tandborste med borst på ett handtag som kan vara rak eller vinklad. Borstar kommer också i en fingertopps stil som gör det möjligt för ägaren att försiktigt borsta med ett finger. Stilen på katten tandborsten kommer att avgöras av storleken på kattens mun och kattens vilja att delta.

Borsta en katts tänder är en viktig del av att upprätthålla sin allmänna hälsa. Plack kan byggas upp på en katts tänder, vilket kan leda till sjukdomar i tandköttet eller gingivit. Om ignoreras, kan allvarlig gingivit leda till njursjukdom och andra hälsofrågor.

Många katter är ovilliga att tillåta någon att borsta tänderna. Det rekommenderas att en borstningsrutin upprättas medan katten fortfarande en kattunge, eftersom vuxna katter kan vara mycket mer resistenta mot processen för borstning. För att få katten används till idén om borstning, bör ägaren sitter med katten och börja försiktigt massera kattens mun området under flera dagar. Ägaren kan sedan gå vidare till att borsta med katten tandborste.

En stil av katt tandborste har en lång vinklad handtag och en liten del av borst. Denna typ av borste är liten nog att katten kan tolerera det. Ägaren skulle behöva försiktigt bända ena sidan av kattens mun att borsta tänderna från sida till sida. Då ägaren skulle då byta sida och borsta tänderna på den motsatta sidan.

En annan stil av katt tandborste har ett kort handtag och en liten del av borst. Att ha ett långt skaft eller ett kort skaft kan bestämmas genom hur lätt borsten manövreras av ägaren. Borstar med handtag är lättast att använda på en katt som är resistenta eller har en liten mun. Tandkräm i kött- och fisk smaker kan göra katten mer intresserad av tandborstning.

Den fingertoppskatt tandborste ser ut som en stor gummifingerborg som passar över ägarens finger. Denna tandborste har små borst gjutna in i den. Det kan ge ägaren mer kontroll över vilka områden borstad och kraften som används i borstning. Många katter kan inte tolerera att ha något stort som en finger in i munnen, dock. Borstning bör bli en daglig rutin och det kan kräva försöker en mängd olika borstar för att avgöra vilken som fungerar bäst.

  • En katt.

Relaterade artiklar