Hur blir jag en Pattern Maker?

February 19

Den roll som en mönsterskapare är viktig i modebranschen och innebär att föra ett mode designerâ € s idéer till liv. De som vill bli en mönsterkonstruktörer måste ha en gymnasieexamen och studera mode relaterade ämnen i en community college eller annan läroanstalt. Blivande mönsterkonstruktörer kan undvika college vägen genom att få arbetslivserfarenhet som praktikanter. Det är också möjligt att stiga från en ingångsnivå position, såsom en väghyvel, för att bli en mönsterskapare. Mönsterkonstruktörer måste ha kompetens som sträcker sig från fingerfärdighet till kommunikation.

En mönsterskapare tar modedesigner idé och skapar ett mönster som sedan kan överföras till tyget. Dessa mönster är gjorda med hjälp av designmjukvara. För att bli ett mönster maker, är det viktigt att vara kreativ, eftersom det finns tillfällen när en design måste skapas från en skiss. Mönster maker är en av de viktigaste jobben i modebranschen.

För att bli en mönsterskapare ska du studera mode och konst och har minst en gymnasieexamen. Även delta i en 4-års universitet och skaffa en modegrad är ett av de bästa sätten till toppen av branschen, det finns ett antal mönster göra program tillgängliga från olika högskolor eller tekniska skolor som varar bara 2 år. Kurser bör omfatta sy, sömnad, matematik, och modedesign. Mönsterkonstruktörer använder design mjukvara i stor utsträckning, så kunskaper i datorer är också ett måste.

Du kan också bli en mönsterskapare utan att gå på college. Seek utformning arbetslivserfarenhet eller hitta en detaljhandel försäljning jobb. Allt som ger exponering mot en värld av mode är användbart.

Leta efter en lärlingsplats eller praktik som ett sätt att få viktiga arbetslivserfarenhet. Praktikanter kommer att få möjlighet att arbeta med duktiga mönsterkonstruktörer och lära sig mer om modebranschen i första hand. Sökande måste vara villiga att starta från en låg ranking position, som den i tyg kärare. Ytterligare utbildning, i ett försök att hänga med de senaste modetrenderna, också rekommenderas.

De som vill bli mönsterkonstruktörer måste ha ett stort intresse för modebranschen och vara extremt kreativ. De bästa mönsterkonstruktörer har exceptionell hand-öga koordination, färgseende och känsla för detaljer. Deras sömnad och ritning färdigheter är också första hastighet. Blivande mönsterkonstruktörer måste också vara beredd att stå på samma plats i flera timmar när du skapar en ny design och har superb kommunikationsförmåga.

  • Mönsterkonstruktörer måste ha en gymnasieexamen och studera moderelaterade ämnen.
  • Designers och skräddare starkt beroende speciella mönster för mode.
  • För att bli ett mönster maker, är det oftast lämpligt att studera skrädderi och modedesign.