Vad är näringsvärdet i squashen?

May 15

Squashen är en typ av vintersquash, skördas när det är färdigutvecklat och kunna lagras långt in på vintern. Det finns många andra typer av vintersquash, inklusive ekollon, Hubbard, och banan squash. Näringsvärde butternut squash liknar andra typer av vintersquash i det att den är låg i kalorier och högt i fiber. Den innehåller också några viktiga vitaminer och mineraler.

En typisk servering av squashen är ca 1 kopp små kuber, eller ca 5 gram (142 g). Detta belopp innehåller cirka 63 kalorier och 16 gram kolhydrater. Den innehåller också kostfiber som är viktigt för god hälsa, och har mycket lite fett. Fiber stöd i matsmältningen, är bra för hjärtat, och hjälper dem som äter den för att känna sig mer fullt med mindre mat, vilket kan gynna dem som försöker begränsa sitt matintag.

Förutom att leverera fiber, kalorier, och kolhydrater, är en annan del av näringsvärdet i squashen att det innehåller höga halter av fyra viktiga vitaminer. Den mest anmärkningsvärda av dessa är vitamin A. En portion av denna squash har nästan 300% av den minsta dagsbehovet av vitamin A, vilket rekommenderas av amerikanska Food and Drug Administration (FDA).

Den vitamin A i vinter squash är mestadels i form av betakaroten; kroppen absorberar det bäst när den är beredd med en liten mängd fett. Vid tillagning butternut squash, kommer lite smör eller olja läggs till det låta betakaroten som bäst kan användas. Detta vitamin gynnar kroppen på många sätt, en av de mest kända av vilket är att det hjälper till att främja god syn.

Ingår i näringsvärde butternut squash är en hög nivå av C-vitamin, en antioxidant vitamin som kan vara till hjälp vid avlägsnande av skadliga fria radikaler, en typ av miljö toxin, från kroppen. En portion av butternut squash innehåller ungefär halva bodyâ € s dagsbehovet av denna viktiga näringsämne. Den har också en betydande mängd av vitamin B6 och E. En enda portion ger ungefär en tiondel av de dagliga kraven för båda dessa.

Butternut squash ger också betydande nivåer av mangan, magnesium och kalium. En portion har ca 12 till 14% av de nödvändiga dagliga nivåerna av var och en av dessa mineraler. Detta är ytterligare ett skäl till varför det näringsvärde squashen kan vara en positiv del av en regelbunden daglig diet.

  • Butternut squash är hög i vitamin A och C, och det är lågt i kalorier.
  • Butternut squash soppa.