Vad är en Conforming lån?

April 27

En överensstämmande lån är ett lån som är förenligt med gränser som fastställs av Fannie Mae och Freddie Mac. Alla lån som överstiger dessa gränser anses vara en jumbo lån, vilket resulterar i högre räntor. Fannie Mae och Freddie Mac är både privata, aktieägarägda företag som verkar under kongressens charter för att säkerställa att inteckning pengar är tillgängliga för konsumenterna. De ökar pengarna tillgängliga för låntagare genom att köpa bolån från långivare, bunta inteckningar tillsammans, och sedan sälja värdepapper till investerare.

De uppfyller låneramar som fastställts av Fannie Mae och Freddie Mac bestäms av Office of Federal Housing Enterprise Oversight (OFHEO) och baseras på den genomsnittliga hem priset. Den enda familj som överensstämmer låneram för 2006 är $ 417.000 (USD). Dessa gränser justeras årligen och baseras på okt-Okt fluktuationer i den genomsnittliga hem priset, som ges ut av Federal Housing Finance Board (FHFB). Svängningarna är beräknade utifrån en månatlig undersökning av långivare, som anser både nya och befintliga bostäder. Överensstämmer lån gränser för bostäder i Alaska, Hawaii, Guam och Amerikanska Jungfruöarna är 50% högre på grund av högre huspriser.

2006 överensstämmer låneram för en två-familjens hem är 533.850 USD; för en tre-familjens hem, 645.300 USD; och för en för-familjens hem, 801.950 USD. För låntagare som söker en andra inteckning, är 2006 års gränsen 208.500 USD.

Även Fannie Mae och Freddie Mac inte låna direkt till låntagare, de se till att det finns en kontinuerlig låg kostnad kreditflödet till finansiering Americaâ € s bostäder. Deras fokus är att göra homeownership en möjlighet för låga, måttliga, och medelinkomst amerikaner. Fannie Mae uppskattar att på grund av ökningen i 2006a € s som överensstämmer lån gränser, kommer ytterligare 466.326 amerikaner kvalificera sig för en konform lån.

För dem beklaga de uppfyller låneramar, siffrorna donâ € t lögn. Fördelen med Fannie Mae och Freddie Maca € s inblandning i den sekundära bolånemarknaden har beräknats till en nästan 23.500 miljoner USD besparingar för låntagare rikstäckande. Enligt Office of Management and Budget (OMB), låntagare ser bolåneräntor 25-50 punkter lägre på grund av vad Fannie Mae och Freddie Mac gör. Detta återspeglas i upp till en halv procentenheter besparingar på varje enskild homebuyerâ € s bolåneräntan.

  • Överensstämmer lån används för inköp bostäder.