Vad är Float Time?

October 28

Float tiden är en term som används för att beskriva den tid som sker mellan inlämnandet av en check för att betala av en utestående skuld och clearing av denna kontroll av writerâ € s bank. I gångna tider, skulle flyttiden för denna process vara allt från ett par arbetsdagar till en vecka. Med hjälp av modern teknik, många banker har möjlighet att behandla betalningar som lämnas med check mycket snabbare, ibland minska flyttiden till en enda arbetsdag.

Förkortningen av flyttiden har bidragit till att minimera en aktivitet som många konsumenter gång användes, känd som flyter en check. Före snabbare hantering av checkar för betalning, skulle konsumenterna ibland skriver checkar en dag eller två innan en schemalagd avlöningsdag, trygg i det faktum att kontrollerna inte skulle presenteras för betalning förrän efter en insättning hade ägt rum. Detta kan ibland vara till hjälp om oförutsedda omständigheter inträffade som gjorde det nödvändigt att göra inköp på en gång, istället för att vänta på lönekontroll som ska deponeras och postas till checkkonto. Generellt skulle finansiella rådgivare uppmana konsumenter att undvika denna typ av strategi, eftersom även en ordinarie direkt insättning av en lönecheck skulle försenas i vissa fall.

Tyvärr ledde längre flyttiden ibland vissa konsumenter tar en chans att pengarna för att täcka det nominella värdet på checken pengar skulle vara på kontot innan instrumentet presenterades för betalning. När den förväntade insättning inte slutfördes före kontrollen presenterades för betalning, detta ofta lett till vad som är känt som en åter eller studsade check. Tillsammans med förlägenhet för att behöva betala det nominella värdet på checken plus eventuella påföljder som tas ut av mottagaren av dokumentet, ofta författaren bedömdes en avgift åter schack av sin bank. Beroende på det ursprungliga beloppet av kontrollen, till denna oklokt försök kapitalisera på flyttiden kunde lätt leda till mer kostnader än att skriva kontrollen efter medel avsattes och ådra kostnaden för en förseningsavgift på skulden.

Idag har den kortare float tiden och användningen av betalkort kraftigt inskränkts chanserna för leverantörer som får kontroller som i slutändan returneras för otillräckliga medel. Dessutom har vissa former av elektronisk kontroll presen programvara har gjort det möjligt för leverantörer att kvalificera kontroller i realtid, innan de faktiskt insatta på ett konto. Detta är särskilt användbart för återförsäljare som har möjlighet att avvisa kontroller skrivna på konton där det finns tillräckliga medel för att täcka det nominella värdet av instrumentet.

  • Modern teknik har bidragit till att minska flottören tiden mellan inlämnandet av en check för betalning av en skuld, och clearing av kontrollen.