Vad Är Motorsågs Carving?

June 13

Motorsåg carving är konsten att använda en motorsåg för att rista människor, djur och andra konstruktioner i trä. Det började som en obygden nyhet, något skogsarbetare gjorde att imponera och roa varandra. Idag kan lyckade motorsågs carvers finns i förorter och städer samt i skogen. Det beror på trä skulptörer har upptäckt att du använder en motorsåg - särskilt för första snitt på en stor träbit - kan tälja timmar och även dagar utanför ett stort projekt.

Gamla skolan motorsågs carvers, som Ken Kaiser och Ray Murphy, anser att det inte är en sann motorsåg carving såvida varje detalj var huggen av en såg. Ju mer modernt sätt är att lägga detalj sågsnitten genom användning av mejslar, små sågar eller andra mer traditionella handverktyg.

Som motorsåg carving har utvecklats som en konstform, speciellt konstruerade svärd, tips och kedjor har kommit ut på marknaden för att hjälpa till att lägga detaljer och minimera "kickback" som ibland kommer med motorsåg drift. Det första någon motorsåg ristaren behöver är en hälsosam respekt för sågen.

Enligt en försäkring byrå som specialiserat sig på att försäkra skogshuggare, kräver den genomsnittliga motorsåg skär 100 stygn. Det rekommenderas, då, att en fullständig uppsättning skyddsutrustning tas på innan någon motorsåg carving försök. Detta inkluderar en hjälm, skyddsglasögon, skor med stålhätta och tjocka byxor.

Utöver detta, är carving carving. Många chainsaw carvers använder två sågar: en tung modell för de första nedskärningarna, och en mindre såg för andra detaljnivå. Ett annat övervägande är hårdheten hos trä som används. Pine, ceder och gran är ofta rekommenderas som bra trä val för carving. Dessutom bör loggen vara fri från större defekter, inklusive sprickor som kan orsaka problem på färdiga verket.

Motorsåg carving innebär ofta stora, spektakulära bitar, så de bästa carvers får ofta tusentals dollar för ett beställningsverk. Många skulptörer använder skickligt denna konstform att förvåna åskådare vid offentliga framträdanden. Det finns flera professionella carvers gillen, och många konstnärer erbjuda sina ristningar på nätet.

  • En man med en motorsåg.
  • Träd som används i en motorsåg carving konkurrens.