Vilka är biomekanik kasta?

Liknar en tvättmaskin eller bilmotorn, alla delar av kroppen måste arbeta unisont enligt vissa mekaniska principer för att producera rörelse. Biomekanik är vetenskapen om att ta dessa mekaniska principer och tillämpa dem på kroppen. Biomekanik kasta, till exempel undersöker samspelet av specifika delar av kroppen som sedan leder till förmågan att kasta ett föremål.

Att kasta ett objekt, är ett modifierat system av remskivor och spakar utnyttjas genom skuldran och armar som gör att armen roterar på axeln och använda momentum att driva objektet framåt. Men för att kasta effektivt och med precision, är det nödvändigt med en samordnad sekvens av specifika rörelser hos resten av kroppen.

Benen och bålen är viktiga aspekter i biomekanik kasta, särskilt om en individ är utbildning för att öka effektiviteten i snurr ett objekt. Till exempel kan ta ett steg framåt på benet av sidan av kastarmen producera en starkare kasta. Rotation av höfter och överkropp till "level off" höfterna som objektet släpps kan också hjälpa till att öka kraften i vilken föremålet kastas. Positionering av armen i bakhuvudet att starta, och flytta något bakom höften och bålen rotation förbi huvudet med armbågen i linje med huvudet, ger en individuell maximal hastighet och kraft som föremålet släpps.

Flera andra faktorer påverkar biomekanik kastning, inklusive strukturen i lederna. Om hand, handled, armbåge eller axel är inaktiverad, är förmågan att kasta minskat. Dessutom, om det finns problem i benen eller bålen, kan en individ ska kunna gå igenom armen rörelser kasta, men kommer inte att kunna ge mycket makt eller riktigheten bakom den. Effekterna av gravitations och yttre krafter, såsom vikten av föremålet kastas, är andra komponenter för att studera biomekanik kasta. Ett tungt föremål kan också göra det svårt att få armen i rätt läge, vilket kan minska precisionen och kraften i kastet.

Relaterade artiklar