Vad betyder "Räkna dina välsignelser" Mean?

November 27

"Räkna dina välsignelser" är en idiomatisk uttryck på engelska, i huvudsak uppmuntra en individ att fokusera på de positiva aspekterna av livet snarare än det negativa. Detta är ett mycket vanligt uttryck, ofta i låtar samt vissa religiösa hymner. Även om det kan tjäna som en påminnelse om att uppskatta lyckliga tider, "räkna dina välsignelser" uppmuntrar också en individ som går igenom en tuff period för att märka och uppskatta de positiva saker, och komma ihåg alla de bra saker som har kommit före.

Det finns två huvudsakliga tillfällen då någon kan säga till en annan person, "räkna dina välsignelser." Den första är när det går särskilt bra, och denna person påminner den andra att inte ta något för givet, och att uppskatta vad han eller hon har. Den underliggande budskapet här är att saker kan förändras väldigt snabbt, så det är viktigt att erkänna de lyckliga, positiva, eller lyckliga saker i livet när de inträffar, och att ta tid att uppskatta dem. Den andra gången någon kan säga, "räkna dina välsignelser", är när saker inte går särskilt bra.

Vid denna punkt, är individen påminna andra om att han eller hon redan har haft många välsignelser i livet, och bör ta tid att komma ihåg dem. Helst ska detta uppmuntra personen att känna sig mer positiva, även under en utmanande tid, och att komma ihåg att saker sannolikt kommer att se upp snart igen. Vissa människor blir irriterad av att vara hörsel denna fras under negativa tider i livet, eller perioder av motgång, så det är viktigt att vara försiktig när jag säger detta, och för att vara säker på att inte göra det förakt. Respektera alltid att den andra personen inte särskilt kan kännas som att vara positiv i det nuvarande ögonblicket.

Idiomet, "räkna dina välsignelser," helt enkelt fungerar som en påminnelse om att ingenting är säkert, men om vi tittar nog hårt, kan de flesta människor hitta något att vara tacksam för, även om det är något så enkelt som en vacker dag utanför, eller ett leende från en främling. Psykologer uppmuntrar ofta människor att hålla "tacksamhet tidskrifter," där en person kommer att ta en stund i slutet av dagen för att skriva ner några positiva saker som hände, eller saker som han eller hon var tacksam för. Helst med tiden detta gör en individ mer sannolikt att märka de positiva aspekterna av vardagen, snarare än bara de negativa, och därför mer benägna att komma ihåg dem. Detta kan hjälpa till med vissa psykiska sjukdomar som depression eller ångest.

  • "Räkna dina välsignelser" är ofta en tanke som finns i kyrko psalmer.