Hur gör jag Avlasta Earache Pain?

June 19

De steg du tar för att lindra öronvärk smärta kan bero på svårighetsgraden av smärta och dess bakomliggande orsak. Ofta smärta som är associerad med en öroninfektion kan behandlas med over-the-counter (OTC) smärtstillande. Du kan också prova att applicera varma kompresser till det drabbade området eller prova att använda örondroppar för smärtlindring. För öronvärk smärta som uppstår på grund av trycket på örat under resor, kanske du upptäcker att tuggummi hjälper. Ibland tuggummi kan också hjälpa till att lindra smärtsamma trycket som medföljer en öroninfektion.

En av de mest tillförlitliga sätten att behandla öronvärk smärta är en smärtstillande. Vanligtvis är en over-the-counter (OTC) smärtstillande bra för detta ändamål. Du kan välja att ta ibuprofen, paracetamol, acetylsalicylsyra, eller annan OTC smärtstillande medicin för att lindra obehaget. Läkare brukar rekommendera mot användning av acetylsalicylsyra av människor som är yngre än 20 år, dock. Detta beror på det faktum att aspirin kan bidra till utvecklingen av Reyes syndrom, som är ett tillstånd som påverkar levern och hjärnan.

Även om det kanske inte bli av med öronvärk smärta helt, kan en varm kompress bidra till att minska den. För att använda en varm kompress, kan du placera en värmedyna på örat. Att sätta ett tunt tyg mellan värmedynan och din nakna hud kan hjälpa dig att undvika en brännskada, om dynan blir för varm. En varm tvättlapp appliceras på det drabbade området kan vara till hjälp också.

Örondroppar kan också vara till hjälp för att lindra öronvärk smärta. Till exempel, en del människor föreslår att du använder olivolja örondroppar för behandling av smärta i örat. Du kan också hitta lindring genom att använda smärtstillande örondroppar en läkare rekommenderar för dig. Om du väljer att prova ett hem botemedel örat droppe, som olivolja, kan du göra klokt i att söka din Doctora € s godkännande först.

Ibland är öronvärk smärta förvärras av obehagligt tryck. Du kanske upptäcker att tuggummi lindrar trycket. Detta är oftast särskilt användbar för behandling av smärta och tryck som orsakas av en infektion eller höjdförändringar under resor.

De flesta hälsoexperter rekommenderar söker en läkares utvärdering för oförklarlig ont i öronen. Tyvärr kan hälsa komplikationer utvecklas när en öroninfektion lämnas obehandlad under en avsevärd tid. I avsaknad av upptäcka en öroninfektion, kan en läkare upptäcker att ett främmande föremål i örat är ansvarig för smärtan.

  • Värme kan hjälpa till att lindra smärta i samband med en öronvärk.
  • Tuggummi kan lindra trycket som orsakar en öronvärk.
  • Acetylsalicylsyra eller andra over-the-counter smärtstillande kan vidtas för att lindra smärtan av en öronvärk.
  • Värmen från en kompress kan hjälpa till att lindra symptomen av smärta, brännande och klåda.
  • Värmde droppar olivolja har visat sig vara ett effektivt botemedel mot öronvärk smärta.
  • En öronvärk kan vara resultatet av en öroninfektion.