Vad är Die Casting?

December 16

Pressgjutning är en process där olika metaller kan gjutas från smält stater i en form. Dessa formar kallas "dör" i många gjuterimiljöer. Tärningen är fylld med typisk icke-järnmetaller, såsom zink och aluminium. Den är fylld i en högtrycks program som säkerställer att densiteten hos pressgjuten materialet är vid den önskade nivån.

Metallen injiceras i en specifik hålighet eller mögel som har skapats. Detta bearbetas sedan för att skapa två motsatta stålformar. Efter kylningsprocessen är fullbordad, gjutningen avlägsnas sedan från formen. Det är nästa avgradad eller poleras för att skapa en produkt som har tillverkats till exakta specifikationer.

Processen för pressgjutning har utvecklats sedan dess ursprungliga starten för att bli mycket mer effektiva, både vad gäller produktion och en minskning i bildandet av skrot. När den smälta metallen sprutas in i formen, använder denna skott mellan 1.500 pounds (680,39 kg) till över 25.000 pounds (11,339.08 kg) per kvadrattum av tryck. Detta för att säkerställa att hela formen är fylld med material för att skapa enhetliga och fullständiga form skott. Termen skott avser varje form som injiceras, eftersom det kan finnas flera formar i en form hölje, och flera gjutgods som produceras inom ett skott.

Die casting har länge varit ett värdefullt instrument för att producera härdade metallvaror, såsom motorer. Många andra poster också gjuts i formar från smälta stater, såsom gjutjärn grytor och kastruller och andra bildelar. Denna tillverkningsmetod har använts i industriella miljöer för att skapa en mängd olika produkter, främst eftersom gjutprocessen är i stånd att producera delar av praktiskt taget vilken storlek och form, beroende på formen som har skapats för den metall som skall hällas eller injiceras i.

Praktiskt taget alla delar som behövs för en specifik applikation kan gjutas från nästan alla metaller. En av de mest populära är dock aluminium. Den låg smältpunkt och den lätthet av applikationer med aluminium gör den till ett lättmanipulerade material att arbeta med. Detta, i sin tur, resulterar i en lägre tillverkningskostnad.

På grund av den ökade initiala kostnaden för gjutning utrustning och underlättande av ett pressgjutningsoperation, de flesta av de industriella miljöer som har dessa typer av produktioner sker gör det på en stor eller tung produktion skala. Detta gäller särskilt inom bilindustrin. Där är merparten av många bilmotorer gjord av gjutna metalldelar.

  • Under pressgjutning, är metallen injiceras i en specifik hålighet eller mögel som har skapats.
  • Gjutjärnspannor gjuts in i sina formar från smälta stater.