Slumpmässigt Återställning Numrering

April 21

Nancy begärt hjälp att övervinna sina frustrationer med Words automatisk numrering funktion. Det verkar som siffrorna i vissa av de listor regelbundet skulle återställa sig eller visa andra konstiga beteende problem.

Den automatisk numrering verktyg som används i Word är ett av de mest dåligt genomförda och frustrerande verktyg i hela programmet. Problemen är så dålig att många människor även förespråkar fullständig nedläggning av funktionen, i stället förlitar sig på manuell numrering poster i listor. (Tro det eller ej, det är precis vad som sker när WordTips skapas först-numrerade steg som så ofta används skapas manuellt istället automatiskt.) Detta tillvägagångssätt innebär uppenbarligen en hel del ytterligare att skriva och formatering.

Hellre än typ i antal manuellt kan du också använda SEQ fältet för att numrera dina listor. Detta tar bara lite tid att ställa upp, men resultatet kan vara listor som är semi-dynamisk. (Vilket innebär att listelement numrera om sig själva, om du måste omorganisera en lista.) För mer information om SEQ fältet, se tidigare nummer av WordTips.

Om du vill prova att använda Word automatisk numrering, då är det bäst att också använda stilar för att definiera utseendet på de numrerade punkterna som visas i dokumentet. Du kan skapa olika stilar för olika typer av listor, samt olika stilar för de första posterna i listor och resten av objekten. Stilar, naturligtvis, ger många andra fördelar som är bra när du skapar dokument. Om du delar dina dokument med andra, definierade stilar hjälper också försäkra att ditt dokument kommer att visas mer sant att din ursprungliga avsikt när den visas på en annan maskin.

Om du vill veta mer om numrering och hur att tämja vilddjuret, du ska köra (inte gå) till Word MVP webbplats och läs igenom John McGhie novell på temat. Gå bara denna sida:

http://word.mvps.org/FAQs/Numbering/WordsNumberingExplained.htm

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (1512) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Word (Word 2007 och senare) här: Slumpmässigt Återställning numrering.