Vilka är de olika typerna av matsmältning?

October 30

Matsmältningsproblem är krämpor som stör matsmältningen. Rötningsprocessen vad som orsakar de näringsämnen som kommer från mat och vätska som ska delas upp i mindre molekyler så att de kan absorberas i blodet och transporteras till cellerna i hela kroppen. Dessa störningar kan orsakas av kost, sjukdom eller stress.

Matsmältningssystemet omfattar magtarmkanalen och eventuella organ som hjälper matsmältningen, inklusive munnen, matstrupen eller hals, mage, tarmar, anus och rektum. Matsmältningen börjar i munnen och är klar i tunntarmen. Matsmältning närvarande med en rad olika symptom. Dessa varningsskyltar, eller indikatorer, är tecken på att något inte står rätt i matsmältningssystemet. De kan innehålla saker som halsbränna, gas, uppblåsthet, magsmärtor eller kramper, diarré, illamående och kräkningar.

Vanliga sjukdomar matsmältnings inkluderar GERD, IBD och IBS. GERD, eller gastroesofageal refluxsjukdom, är ett kroniskt tillstånd där syran från magen ryggen upp i matstrupen eller matstrupen. Denna störning är också känd som halsbränna eller sura uppstötningar.

IBD står för inflammatorisk tarmsjukdom. Detta är en samling av inflammatoriska tillstånd som påverkar tjocktarmen och tarm, eller tarmarna. Kolon är den sista delen av matsmältningskanalen där salter och vatten som utvinns ur restprodukter innan de elimineras från kroppen. Irritable bowel syndrom, eller IBS, är ett samlingsnamn för eventuella problem som stör eller orsakar obehag i mag-tarmkanalen. En annan vanlig term för irriterad tarm är spastisk kolon.

Matsmältningsproblem är vanliga. Symtomen kan orsakas av en förändring i kost eller i hög stress tider. De flesta matsmältningsproblem orsakas av en störning av den normala rötningsprocessen och är inte allvarliga. Dessa typer av sjukdomar kan behandlas med over-the-counter läkemedel såsom antacida, förändringar kost och stresshantering.

Matsmältning, kan dock vara ett tecken på ett mer allvarligt problem. Varningsskyltar kan innehålla blod i avföringen, svår buksmärta, oavsiktlig viktminskning och halsbränna inte lindras av antacida. Någon av dessa symtom kräver en medicinsk rådfråga.

Mer allvarliga tillstånd som resulterar i matsmältning kan inkludera magen eller kolorektal cancer. Kolorektal cancer är cancer i tjocktarmen och ändtarmen. Divertikel, där små fickor bukta ut i tjocktarmen, kan också orsaka matsmältningsproblem.

Hepatit och magsäck eller duodenalsår kan också orsaka matsmältning. Hepatit är inflammation i levern. Sår, eller öppna sår i magsäcken eller tolvfingertarmen, kan också orsaka symtom. Duodenum är den första delen av tunntarmen. Dessa typer av matsmältning kräva läkarvård för att behandla och förhindra ytterligare komplikationer.

  • Flytande kost rekommenderas för många sjukdomar matsmältnings.
  • Colon eller kolorektala cancrar kan orsaka resultat i matsmältning.
  • Magsmärtor och kramper är vanliga tecken på en mag sjukdom.
  • Några av de organ i matsmältningssystemet.
  • Irritable bowel syndrome är en vanlig mag sjukdom.
  • Matsmältning kan orsaka aptitlöshet.
  • Sår i magsäcken eller tolvfingertarmen kan orsaka matsmältningsbesvär.
  • Sura uppstötningar är en vanlig mag sjukdom som uppstår när magsyra ryggen upp i matstrupen.