Hur kan jag spara pengar med en Måltider?

July 30

En måltid plan är en vanlig, organiserat arrangemang för budgetering, matinköp, matlagning och servering av måltider i en familj eller hushåll. Många människor tycker att ha en utsedd måltider hjälper dem hålla sig till sina månatliga livsmedelsbudget, och det sparar tid vid upprättande av hushålls måltiderna. Utforma en måltidsplan beror på flera faktorer.

Det första steget i att göra en måltid plan är för den person eller personer som gör matlagningen att skriva ner alla måltider som kan framställas. Beroende på kreativitet eller motivation kocken, kan detta vara en lång eller kort lista. När listan är klar, förvara den på ett praktiskt ställe, så nya recept och måltidsidéer kan läggas till den vid behov.

Nästa steg är att överväga din livsmedelsbutik budget för månaden. Split den månatliga total i vecko steg och planera måltiderna för din måltid plan runt detta belopp. Det bästa sättet att hålla sig till en livsmedelsbudget är att gå till affären med bara tillräckligt med pengar; lämna ATM och kreditkort hemma. Detta kommer att förhindra impulsköp som inte passar in i din måltid plan.

Nästa, planera matinköp för din måltid plan. Om du går en gång i veckan, titta på din måltid plan lista och bestämma vilka måltider hushållet kommer äta under viss vecka. Sen göra lite köks inventering och gör en inköpslista för att inkludera allt du behöver för varje dag. Var noga med att inkludera alla måltider: frukost, lunch, middag, snacks och måltider som kommer att packas upp och tagit till skolan eller jobbet. Måltiden Planen kommer att omfatta varje bit av livsmedel som äts av hushållet under den veckan, inklusive eventuella inbjudna gäster eller speciella tillfällen. Också överväga att hålla en löpande lista dagligvaru på kylskåpsdörren, så att vanliga husgeråd kan läggas till listan som de konsumeras.

När du är klar med matinköp för din måltid plan, förvara maten i ditt skåp och kylskåp eller frys i den ordning som du kommer att förbereda måltider under veckan. Även måltider kan bytas runt under veckan beroende på hushållens preferenser, kommer organisationen att göra matlagningen enklare. Slutligen kanske kocken eller kockar i hushållet överväga att kolla vecko måltider varje kväll innan du går till sängs; detta sätt kan kött tinas i kylskåp, eller andra objekt som framställts i förväg. Hushållet kommer att bli förvånad över all den tid och pengar som sparas tack vare en måltid plan.

  • Billiga måltider såsom gammaldags havregryn är ett sätt att spara pengar.
  • Inköpslistor hjälp med time management och organisation.
  • Utforma en måltid plan hjälper vissa människor hålla sig till sina dagligvaru budgetar.
  • Matsedlar kan hjälpa människor att spara tid och pengar när du förbereder måltider.
  • Matsedlar bestämmer dagligvaru detaljerna.