Ta bort en filtyp Program Association

March 23

En av de intressanta sakerna med Windows är att en fil är "typ" bestämmer vilket program används för att öppna den filen. Till exempel, .txt-filer som standard öppnas med Anteckningar. Om du har Microsoft Office installerat, är .docx filer öppnas med Microsoft Word, etc. Du kan dock inte ha standardprogrammet som ska användas med en viss filtyp.

Tyvärr, utan användning av verktyg från tredje part, det finns inget sätt att ta bort en fil programtyp association. Det bästa vi kan göra är att ändra föreningens till ett annat program. För att göra detta, gå till Start | Kontrollpanelen | Standardprogram. (Se figur 1.)

Ta bort en filtyp Program Association

Figur 1. Att se befintliga föreningar filtyp.

Klicka på Associera en filtyp eller ett protokoll med ett program länk. Windows visar Set föreningar skärmen som listar alla de filtyper som systemet vet om och de program som de är förknippade. (Se figur 2.)

Ta bort en filtyp Program Association

Figur 2. Ändra filtyp förening.

För att göra en förändring, klicka på förlängningen vars standard program du vill ändra och klicka på Ändra Program-knappen då. Du är sedan presenteras med en "Öppna med" i dialogrutan som ser väldigt mycket ut som en vanlig dialogrutan Öppna. Använd kontrollerna i dialogrutan för att välja en visad program eller bläddra till det program som du vill associera med förlängningen. När du väljer programmet, OK din väg ut, och nu när filändelsen kommer att förknippas med det program du har valt.

Detta tips (12827) gäller för Windows 7.