Hur väljer jag det bästa Green Cover?

För att välja den bästa växthuskåpan, måste du överväga vilken typ av struktur ditt växthus har, vilka typer av växter du vill växa i den, och klimatet där du kommer att placera ditt växthus. Växthus kan vara stora, permanenta strukturer eller små, tillfälliga fixturer, och vilken typ av växthus du har påverkar de val du har för omslag. Den typ av växter du växer är viktigt eftersom olika växter har olika ljus- och temperaturbehov, som båda kan påverkas av locket. Av samma skäl bör du överväga klimatet och årstid där du odlar växter.

Varje växthus locket är tänkt att användas under någon form av växthusstruktur. Mycket stora, professionella växthus är typiskt robusta, permanenta strukturer och kommer att kräva styva paneler som en täckmantel. Det finns också luckor som är avsedda att användas med popup-strukturer. Dessa strukturer och omslag är mer benägna att vara tillfälliga inventarier som är bra för gör-det-själv-projekt. Se till att du är medveten om vilken typ av växthus du har eller vill bygga innan du bestämmer exakt vilka växthuslocket du ska köpa.

Växthus omslag används för att styra en mängd olika faktorer som ljus, fukt och temperatur. Se till att du vet vilka förutsättningar du behöver för att styra och vad de önskade villkoren är för de växter som du växer. Vissa luckor ger skugga för växter som inte borde vara i direkt solljus, medan andra optimerar solexponering och solvärme för tropiska växter. Till exempel, vissa tygklädsel är fasta eller tonat för att ge skugga, medan polykarbonat eller polyfilm plast täcker bara diffusa solljuset och isolera växterna. Vissa växter behöver skydd mot UV-strålar, och ett växthus lock med UV-skydd är det bästa valet.

Materialet i ett växthus lock kan också rymma olika klimat och årstider genom att styra samma variabler. Om du bygger ett växthus att använda under hösten eller vintern eller i ett kallare område, välja ett material som polykarbonat, som ger isolering. Du kan också överväga en cover som har två lager, ibland benämnda dubbelvägg. Du hittar dessa luckor i flexibel polyfilm plast, där materialet görs tjockare med flera lager. Du kan även uppnå denna effekt med polykarbonat eller glaspaneler, som ofta har ett utrymme mellan de två skikten för att öka isoleringen med en luftficka.

  • Växthus film kan sträckas över PVC eller andra stommaterial för en tillfällig lock som kan vara upp till fem år.
  • Växthus med styva paneler är oftast permanenta strukturer.

Relaterade artiklar