Vad är Low-Fat Pudding?

March 8

Dieters ser ofta efter sätt att njuta av söta mellanmål eller desserter, och låg fetthalt pudding är ett populärt val. Denna pudding är tillverkad av skummjölk. Den kan innehålla antingen vanligt socker eller ett konstgjort sötningsmedel. Framställningsmetoden varierar beroende på om den här maten görs från grunden eller från en blandning; den typ av blandning som används spelar en roll i detta. Låg fetthalt pudding kommer i många smaker och kan ätas av sig själv eller som används för att göra en mängd olika desserter.

Den centrala beståndsdelen i pudding är mjölk. Traditionella sorter använder normalt helmjölk, men fettsnåla puddingar kräver lättmjölk som ska användas i stället. Skummjölk har redan haft mycket av fettet avlägsnats, så den färdiga produkten kommer att bli lägre i fett som följd. Den mjölk som används för att göra detta mellanmål kan komma från en kartong eller en pulveriserad sort kan användas i stället.

Många dieters gillar att äta fettsnål pudding som också låg sockerhalt eller ens sockerfri eftersom en av dessa typer kan vara ännu mer fördelaktigt när man försöker gå ner i vikt. Denna typ av dessert är normalt mycket söt men kan ha en ovanlig eftersmak. Eftersmaken är normalt inte märkt efter att ha ätit sockerfria pudding några gånger eftersom de flesta människor utvecklar en smak för denna produkt efter en tid.

Pudding mix innehåller normalt torra ingredienser såsom majsstärkelse, socker eller sötningsmedel, och smakämnen. Skummjölk tillsättes därefter till blandningen för att skapa låg fetthalt pudding. Om en omedelbar sort används kan det skumma mjölk och pudding mix bli slagna med en mixer i två till tre minuter. När en vanlig typ används, kan blandningen behöva kokas på låg värme under några minuter för att tillåta att tjockna.

Majsstärkelse, socker eller dess ersättare, och skumma mjölk blandas ihop för att göra låg fetthalt pudding från grunden, och ägget kan krävas om receptet kräver frukt som ska läggas. Ingredienser måste kokas på toppen av en kamin för att bli tjock. Hemlagad pudding kan ätas varm eller kyld i kylskåp och sedan serveras kall. Några av de mer populära smaker av låg fetthalt pudding är choklad, vanilj och citron; färsk frukt läggs ofta. Denna pudding kan även användas för att skapa pajer eller parfaits och tillsätts ibland till en kakmix för att göra den färdiga produkten extra fuktig.

  • Vanilla pudding görs mager med hjälp lättmjölk.
  • Mager citronpudding kan ätas varm eller kyld.