Vilka är de olika typerna av Legal Tender?

December 2

Lagliga betalningsmedel är en term som är officiellt hänvisar till specifika betalningsalternativ som lämnats - eller erbjuds - att uppfylla en skuld och som måste accepteras av långivaren. I USA, som fastställts av Coinage Act of 1965 i avsnitt 31 USC 5103, är mynt, sedlar och anteckningar som utgör amerikanska valutan definieras som lagligt betalningsmedel. Termen valuta omfattar inte bara de mer välbekanta växlar med bilderna av de tidiga presidenter, men också sällan stött typer av valuta såsom Federal Reserve anteckningar och amerikanska noter. Utländska pengar i form av valuta eller mynt anses inte vara lagliga betalningsmedel i USA. Således vanligaste formerna av rättsligt giltigt anbud bekant för de flesta amerikanska medborgare omfattar sedlar och mynt.

Trots en nationell lag som fastställer specifika definitionen av lagligt betalningsmedel, det finns ingen federal lag som uttryckligen kräver ett företag, organisation eller långivare att acceptera någon typ av vanligt förekommande lagliga betalningsmedel. De organisationer som bara accepterar valutan som betalning är mycket mindre vanliga i dag än de var ännu för några decennier sedan. I själva verket, använder mest moderna betalning av skulden checkar, postanvisning, kreditkort och betalkort i stället för lagliga betalningsmedel för dokumentation av betalningar och bekvämlighet. Även nyare förändringar i våra betalningsmetoder såsom elektronisk överföring (EFT) eller betalning genom bolag som först började som stora återförsäljare online är nu vanliga möjligheter att fullgöra sin skuld. I själva verket kommer amerikanska regeringen skatteåterbäring, förtidspensioner och handikappkontroller snart att finnas endast genom en EFT insättning.

Andra vanliga affärsrestriktioner hindrar begreppet lagligt betalningsmedel som måste accepteras eller inte kan vägras. Det vanligaste exemplet citerade involverar bussar vägrar betalning förutom genom mynt eller detaljhandelsföretag som vägrar att acceptera valuta över ett visst belopp, som närbutiker vägrar att acceptera valuta räkningar över $ 20,00 (USD). Vare sådan politik fastställs för enkelhetens skull, enkel affär, oro förfalskade räkningar eller säkerhetsfrågor, har de upprepade gånger bekräftats av domstolarna när de utmanas.

Även om användningen av valutan minskar, har papperspengar fortfarande en lockelse som siffror på en datorskärm eller en betalning med kreditkort uttalande brist. Pappers valuta vanligast förekommande inkluderar $ 1,00, $ 5,00, $ 10,00 och $ 20,00 (USD) räkningar. $ 50,00 (USD) är sällan stött men ömt mindes. Den högsta valören valuta som finns kvar i cirkulationen är $ 100,00 (SEK) räkningen. Högre valör räkningar är antingen i händerna på samlare eller är pensionär och förstörs när de återvände till finansförvaltningssystem.

  • US $ 100 räkningar innehålla en vattenstämpel att skilja lagligt betalningsmedel anteckningar från förfalskade sådana.
  • Fram och baksidan av en amerikansk penny.