Vilka är de olika Ranitidin Interaktioner?

July 16

Ranitidin används för att förebygga och behandla magproblem i samband med syra, som sår och GERD. Detta läkemedel är tillgängliga över disk eller genom ordination och reducerar mängden av syra som produceras i magsäcken. Lägre syranivåer minskar smärtan av halsbränna och relaterade tillstånd och låta magen och tarmkanalen tid att läka. Vissa ranitidin interaktioner och biverkningar kan inkludera allergier, ökad lunginflammation risk, och potentiella interaktioner med mat och andra mediciner.

Patienter som tar detta läkemedel bör undvika att konsumera alkohol; drickande kan skada magen och magsäck. Andra livsmedelsrelaterade ranitidin interaktioner involverar rökning och produkter som innehåller nikotin. Tobak eller nikotin relaterade ranitidin interaktioner, anses ringa, kan orsaka patienterna att känna en ökad effekt från nikotinprodukter. Cigaretter, tuggtobak och nikotinbaserade mediciner allt kan interagera med ranitidin.

Individer som är allergiska mot ranitidin bör inte ta medicinen. Liten till måttlig ranitidin interaktioner kan uppstå på grund av en allergisk reaktion, inklusive svullnad i ansiktet, nässelfeber och andningssvårigheter. Vissa medicinska tester kan interagera med denna medicin samt; patienter bör råda en läkare eller den som administrerar test av deras ranitidin användning.

Det finns flera hundra läkemedelsrelaterade ranitidin interaktioner. Vissa läkemedel har ranitidin interaktioner anses vara liten, medan andra har måttliga interaktioner. Vitaminer, over-the-counter smärtstillande, antidepressiva recept och kolesterol mediciner kan utlösa ranitidin interaktioner. Patienter föreskrivna ranitidin bör kolla med en läkare och apotekare för interaktion med andra föreskrivna eller allmänt tagna mediciner.

Några av de vanligaste läkemedel som kan orsaka ranitidin interaktioner kan leda till en minskning av effektiviteten i antingen ranitidin eller det andra läkemedlet i fråga. Vissa vitaminer, inklusive vitamin B12, som inte lätt absorberas av magen när ranitidin används. Läkemedel med en enterodragering kan påverkas av ranitidin användning; beläggningen kan brytas ned för tidigt, vilket gör att läkemedlet att frigöras i magen i stället för i tarmarna. Smärtstillande, antidepressiva och tids frisättning mediciner kan ha denna typ av interaktion med ranitidin.

Sjukdoms interaktioner uppstå när en medicin är känd eller misstänks orsaka problem med vissa medicinska tillstånd. Ranitidin kan orsaka en interaktions sjukdom hos patienter som lider av vissa njur- och leverproblem och kan orsaka problem med dialys. Samråd med en läkare om en sjukdom och ranitidin användning är ett av de bästa sätten att undvika en oönskad reaktion.

  • Örter och vitaminer kan interagera med medicinering.
  • Produkter som innehåller tobak kan interagera med ranitidin.
  • Det finns hundratals interaktioner med ranitidin.