Vad är en Body Alarm?

March 10

Kroppen larm eller personlarm är ett säkerhetsverktyg enhet som när den aktiveras, ger sig iväg ett extremt högt siren ljud. Dessa är oftast lätta, bärbara larm som ska bäras inom bekvämt räckhåll. Om någon försöker trakassera eller attackera dig, Dona du € t måste arbeta för att hitta knappen, eller rota runt i din handväska söker larmet. Vissa kan bäras på midjan eller bälte med ett klipp, eller bärs runt handen och höll när du € ve fick gå igenom en dålig stadsdel, en mörk parkeringsplats på natten, eller någon annan plats som du anser vara osäkra.

Om du € ve någonsin hört ljudet av en kropp larm, vet du att det är väldigt högt och kan nästan ont i öronen. Förhoppningen med de flesta typer av kropps larmet är att göra en sådan högt ljud kommer att avskräcka folk från att attackera dig, eftersom det är troligt att uppmärksamma dig och en blivande angripare. Någon i närområdet kommer att höra detta larm, men thereâ € s ingen garanti att de kommer att svara på det. Den hastighet med vilken människor ignorerar billarm är ganska hög. Detta innebär att kroppen larm kan ge lite extra säkerhet, men ISNA € ta substitut för god träning i självförsvar och sunt förnuft beslut om din säkerhet (som att gå i par genom en mörk parkeringsplats).

Kroppen Larmet ska förvaras utom räckhåll för barn, eftersom lång exponering till ljudet kan avsevärt skada hörseln. Å andra sidan kan ett äldre barn som man kan lita vill bära en när gångledsagade till och från skolan. Du kan behöva kontrollera med din enskilda skolan att ta reda på om de är tillåtna på din childâ € s campus. Oftast ingen objekt till ett hålls i en ryggsäck under skoltid.

Denna typ av larm kan komma med andra praktiska funktioner. Till exempel många har även ficklampor och de flesta drivs av batterier. Ita € SA bra idé att ändra dessa eller kolla batteristyrka då och då även om du havenâ € t använde larmet. De flesta kropps larm är mycket svag och liten, väger bara uns, så theyâ € re mycket lätt att bära. Theyâ € re också billigt, med majoriteten mellan $ 10-20 amerikanska dollar (USD).

Som du € re söker efter en kroppslarm, kan du märka en helt annan typ av personlarm som används för personer som har svårt att hålla sig vaken under körning. Detta bärs som en hörlur, och om ditt huvud börjar sloka under körning hörs en liten larm för att hålla dig vaken. Återigen, är ett sådant larm ingen ersättning för att göra säker körning beslut, som inte kör när du € re sömnig.

  • En kropp larm bör inte vara ett substitut för riktig självförsvar utbildning.