Vad är kärnan muskler?

March 31

Kärn muskler är muskler i kroppens nedre och övre delen av bålen. Många av dessa muskler är under ytan av kroppen, så att de inte är synliga även när en idrottsman har utvecklat dem. De är oerhört viktiga, men eftersom det är kärnan muskler som upprätthåller korrekt hållning och som skyddar kroppens inre organ. De är också avgörande för de flesta idrotts strävanden eftersom nästan alla idrottsrörelser använda dessa muskler till viss del. Det finns ett antal sätt att arbeta ut kärnan, som alla kommer att förbättra den allmänna hälsan och prestationsförmågan.

I motsats till vad många idrottare tror, ​​stärka kärnan muskler innebär mycket mer än att bara utföra en mängd olika övningar som riktar magmusklerna och ryggmusklerna. Dessa muskler är en del av kroppens kärna, men den innehåller också musklerna i bäckenbotten, höfter och rygg. Att ha en stark kärna, är det viktigt att en idrottsman arbeta alla dessa muskler.

Dessa andra muskler tenderar att få mycket mindre uppmärksamhet, men eftersom de inte är synliga. Starka kärna muskler kanske inte så att känna igen som en uppsättning utvecklad abs, men att de fortfarande är otroligt viktigt för prestationsförmågan och kroppens totala hälsa. Den tvärgående abdominis, till exempel, är inte synlig eftersom den ligger under magmusklerna, men det ändå är ansvarig för att hålla god hållning och för att skydda många av de inre organen som ligger i bukhålan. Likaså Erector spinae, vilka är placerade längs ryggraden, är inte synliga, men är avgörande för att upprätthålla en god hållning och hålla den övre ryggen i korrekt inriktning. Dessa muskler arbeta med tvärgående abdominis att hålla kroppens bål stabil och därmed låta benen i kroppen för att utföra idrottsrörelser.

Det är viktigt att utveckla och stärka dem alla kärnan muskler på grund av deras betydelse för att upprätthålla korrekt hållning. Fokusera bara på vissa aspekter av kroppens kärna kan leda till obalanser som kan resultera i dålig hållning och ryggproblem. Det finns flera typer av övningar som kan ge denna balanserad strategi. Workout system såsom yoga och pilates engagera kärnan i en mängd olika sätt och på så sätt ge en komplett kärna träningspass. Likaså övningar som kräver balans, särskilt de som använder ett träningspass boll eller balansbräda, kommer i allmänhet att ge en bra träning för kärnan muskler.

  • Att stärka buken och sneda muskler kan bidra till att stödja nedre delen av ryggen.
  • En anatomisk bild som visar många muskler i överkroppen, inklusive magmusklerna.
  • Stärka kärnan innebär att arbeta ryggmusklerna.
  • Kärn övningar fokuserar på muskulär uthållighet snarare än makt.
  • Yoga omfattar många poser som engagerar kärnan muskler och bidrar till att förbättra balans och hållning.