Vilka är de bästa källorna för budgetering Råd?

May 6

De bästa källorna för budgetering råd kan variera beroende på omfattning och komplexitet råd som behövs. Fria källor, såsom rådgivning på Internet eller i böcker som tas ut från biblioteket, kan vara bra för människor som vill lära sig att utveckla personliga budgetar. Om en individ är just har börjat, kan han eller hon finner att äldre vänner eller familjemedlemmar kan också vara bra källor till budgetering råd. För mer komplex rådgivning, vissa tycker att en finansiell rådgivare kan vara till hjälp, både för budgetering samt för att göra investeringar och planering för framtiden. Detta kommer att bära en avgift, dock.

Det finns bokstavligen tusentals artiklar som kan hittas gratis på nätet som inkluderar budgetering råd, tips och hjälp strategier för personlig pengar förvaltning. Det är en bra idé att kontrollera trovärdigheten platsen där råd postas, eftersom det är möjligt för vem som helst att publicera sitt skrivande på nätet. Nyheter, finans eller annat företags ägda webbplatser är oftast bättre källor för finansiell rådgivning än personliga bloggar, till exempel. Naturligtvis vissa personliga bloggar är utmärkta informationskällor; det är upp till läsaren att kontrollera all information som finns där och se till att den är uppdaterad och som gäller för hans eller hennes situation.

Budgetering böcker som köps på en bokhandel eller lånat från ett bibliotek är en annan stor källa till budgetering råd. Dessa inkluderar ofta kalkylblad och guider för specifika situationer, som att spara till college och pensionering, eller får ut av kreditkort skuld. De ger ofta också mycket detaljerad information och finns med fördjupad information om specifika ämnen, till exempel att göra de bästa investeringar. För människor som vill budgeten sin egen ekonomi, eller ens att starta eget litet företag, kan dessa fria eller billiga källor budgetering råd vara till stor hjälp.

Naturligtvis en del människor behöver mer detaljerad budgetering råd utifrån deras unika situation, såsom omfattande skuldsättning, komplicerade investeringar, eller ens återhämtar ekonomiskt från något såsom en avskärmning eller konkurs. I detta fall kan en finansiell rådgivare, revisor, eller annan liknande yrkes vara en bättre insats, trots att denna person kommer oftast ut en avgift. Vissa människor kanske kan driva konsumentkrediter rådgivning, vilket kan vara gratis eller billigt, och liknar finansiella rådgivning, men kommer från en ideell byrå. Dessa människor kanske kan ge råd om budgetering och betala av skulden, men vanligtvis inte råd om investeringar eller pensionering planering, till exempel.

  • Föräldrar och syskon kan ge god finansiell rådgivning.
  • Många budgetering och andra källor privatekonomi kan laddas ner gratis.
  • Budgetering böcker kan vara tillgängliga på ett lokalt bibliotek.