Vad är Tea Rose Parfym?

June 8

Tea rose parfym är en doft som efterliknar doften av en te ros. Det finns både naturliga och syntetiska versioner. En te ros är en mängd olika blomma känd för sin fulla, behaglig doft. Hybrid te rosor är själva sinne ros, med stora, enkla blommor och långa stjälkar. Tea rose parfym tillverkas av en mängd olika företag och finns i flera koncentrationer. Det kan hittas genom butiker, på nätet och i kataloger.

En parfym märkt "tea steg" eller "rose" är oftast en blommig doft. Det finns minst sex familjer av dofter i parfym. Citrus är baserad på frukt, orientalisk hänvisar ofta till kryddor och grönt, chypre, och Fougere är woodsy, med hjälp av tall och örter. Florals och citrus och vissa kryddor tenderar att ha sweetest arom, men det finns stora variationer från tillverkare till tillverkare.

Dofter skapas med naturliga ingredienser, vanligen eteriska oljor från växter eller syntetiska kemikalier. I USA, är tillverkarna inte skyldigt att offentliggöra huruvida dofter är naturliga eller syntetiska, så det är svårt att fastställa ursprunget för en doft. Vissa företag tillgodose konsumenter som vill ha en naturlig doft, och märka parfymen som sådan. De kan också använda termer som "från eteriska oljor" eller "organiska". Tea rose parfym finns i både naturliga och syntetiska formler.

Det finns ingen guide till vilka dofter passar vilken typ av person bäst. Valet är en fråga om preferens. Trots detta, män tenderar att bära kryddig och frilufts dofter medan de ljusa, söta blommor och citrusdofter ofta föredras av kvinnor. Trots detta finns det te rose parfym för både män och kvinnor. Likaså dofter baserade på kryddor och citrus kan också korsa könslinjer.

Parfym görs i tre grundläggande former: parfum, eau de parfum och eau de toilette, som ibland kallas eau de cologne. Parfum har den högsta koncentrationen av parfym doft - upp till 40% av formeln. Eau de parfum är vanligtvis 7% till 15% koncentrat medan eau de toilette endast 1% till 6%. Ju högre procent, desto längre doften förbli frisk när den appliceras på kroppen. Högre koncentrationer är oftast dyrare också.

Tea rose parfym finns i alla koncentrationer. Det är typiskt dyrare som en parfym eller eau de parfum, men varumärket kan också i hög grad påverka kostnaden för parfymen som vissa företag har större prestige än andra och ofta återspegla att i priset på sina produkter. Doften av te ros är inte exklusivt för parfymer. I själva verket är det ofta används i tvål, lotion, kropps tvättar, pulver, doftljus, potpurri, och många andra produkter. Tea rose parfym finns även i pulverform eller olje väsen form som kan användas som ett organ doft eller som en doftande tillsats till andra kosmetika.

  • Tea rose parfym kan göras från naturliga rosenextrakt.
  • En flaska parfym.