Vad är HSA stödberättigande kostnader?

August 15

HSA är en akronym som vanligen används för hälsan utgifterna konton, som är fonder bidrog, sparade, och omfördelas för hälsorelaterade ändamål såsom att diagnostisera och behandla medicinska tillstånd. Medel från ett sådant konto kan användas för att ersätta en person för kostnader relaterade till funktionshinder som förflyttningshjälpmedel och proteser. Dessa pengar kan användas för rutin medicinska och tandläkarundersökningar. HSA medel kan också användas för inköp av sådant som kontaktlins städare, after sun hudvårdsprodukter, och födelsekontroll.

Det finns några saker som kan betraktas HSA stödberättigande kostnader om de rekommenderas av läkare eller sjuksköterska. Om en person spenderar pengar på samma objekt eller tjänster utan en professionell rekommendation, kan HSA inte användas. Dessa inkluderar sexuell rådgivning, minskningar bröst, och träningsutrustning för att behandla en viss sjukdom.

Det är allmänt klargjort att kosmetiska behandlingar och artiklar är inte HSA bidragsberättigande kostnader. Detta kan orsaka vissa människor att diskvalificera kostnader som de tror faller inom den kosmetiska kategori men som faktiskt tenderar att betalas tillbaka. Till exempel, för acne laserbehandling och ärr behandling både tenderar att täckas.

Det finns ett brett utbud av HSA bidragsberättigande kostnader som hänför sig till funktionshinder. Konstgjorda lemmar är berättigade till ersättning. Poster såsom hörapparater batterier är telefoner för hörselskadade, och skillnaden i pris mellan en vanlig bok och en punktskrifts bok oftast täckt. En person som är handikappad kan även använda dessa medel för att betala för lektioner som lär henne hur man kör ett fordon som är speciellt konstruerade eller utrustade för hennes tillstånd.

HSA stödberättigande utgifterna spänner bortom vård och behandling av läkarkåren. De kan också innehålla uppgifter om att en person kan köpa för rutinmässig vård. Dessa kan innefatta vuxna blöjor, kontaktlinslösningar, och preventivmedel. Dessa konton kan också användas för kostnader som ofta kontroversiella, såsom förfaranden abort och morgonen efter piller.

HSA stödberättigande kostnader är inte begränsade till sjukvårdskostnader. Dessa medel kan även användas för återbetalning av dentala kostnader, såsom fyllningar, hängslen, och städning. En person kan även använda dessa medel för att täcka priset för sport skada förebyggande utrustning, sådana mun vakter.

En konto holderâ € s kostnader är inte de enda som är ersättningsgilla. Kontoinnehavaren kan också använda medel för att täcka utgifter som förorsakats hennes make eller anhöriga. I denna mening, kvalificerade anhöriga är oftast några individer som är erkända som anhöriga för federala inkomstskatt.

  • HSA kostnader generellt dras av enligt lista A och är föremål för en inkomst begränsning.
  • HSA medel kan användas för att köpa preventivmedel.
  • HSA bidragsberättigande kostnader som hänför sig till funktionshinder innehåller ofta punktskriftsböcker.
  • De kostnader för hängslen och andra tandreglering arbete är HSA berättigade.
  • Rutinmässiga medicinska och tandundersökningar är HSA berättigade.