Vad Är Teres Major?

April 27

De teres stora är en muskel som ligger i axeln. Det hjälper till att rörelser i armen. Denna muskel ursprung på skulderbladet och sätts in i humerus. Övningar som fungerar den innehålla rodd och pull-up aktiviteter. En skada av denna muskel kommer att orsaka smärta i baksidan av axeln och på baksidan av överarmen. De specifika armrörelser möjliggörs av muskeln inkludera dra armen mot kroppen, att vrida armen inåt mot kroppen, och som sträcker sig armen tillbaka bakom midjan.

Funktionen för Teres major är att addukt, rotera och förlänga armen. I detta sammanhang avses med uttrycket "addukt" hänför sig till förmågan att dra den outreached armen nedåt och mot kroppen. Rotation armen internt eller över magen är en annan funktion i denna muskel. Till exempel, om armen är belägen vid sidan av kroppen med underarmen höjs för att skapa en 90-graders vinkel, roterande näven inåt så att underarmen korsar magen skapar en intern rotation. Förlängning med muskeln används drar armen tillbaka bakom kroppen, som man skulle göra när knäppa händerna bakom kroppen eller förbereder sig för att dra upp på baksidan av ett par byxor.

Poängen ursprungsbeteckningar för teres stora är de nedre sido gränsen och sämre vinkel på skulderbladet benet. Kursen av muskeln löper från skulderbladet att backa på överarmen. Insättningspunkten är den mediala läppen på bicipital spåret av humerus. Innervation av muskeln är genom den nedre subscapular nerv, som består av fibrer från den femte och sjätte halskotor. Denna nerv förser även Subscapularis, som ligger i omedelbar närhet till teres major.

En skada av Teres major orsakar smärta i baksidan av axeln och överarmen. Aktiviteter som kan förvärra en skada inkluderar når ovanför huvudet och över kroppen, och som når bakom midjan för att dra upp ett par byxor. Övningar såsom pull-ups, pull-downs, axelrotationer och rodd fungerar och sträcka muskeln.

Den gemensamma termen "rotator cuff" avser en grupp av muskler som tillåter rotation av axeln. Det är en vanlig missuppfattning att Teres major i ingår i denna grupp. De teres stora, är dock inte en del av rotatorkuffen. De muskler som utgör rotatorkuffen är supraspinatus, infraspinatus, subscapularis och teres minor.